Rob van Doorn met thema Chronostasis, 8 en 9 oktober

Graag informeren wij u over een bijzondere foto expositie op 8 en 9 oktober in Eindhoven waarin Rob van Doorn werk laat zien binnen het thema Chronostasis. De expositie belicht verschillende aspecten van de factor tijd zoals verandering, chronosthesia, entropie, degeneratie en tijdsbeleving. 

Chronostasis staat symbool voor het omgaan met veranderingen waarbij een eerste indruk van een nieuwe gebeurtenis langer schijnt te duren dan die van een reeds bekende gebeurtenis. In deze expositie worden de verschillende aspecten van de factor tijd en onze onbewuste, maar volledige afhankelijkheid daarvan zichtbaar. 

Rob van Doorn toont in abstracte fotografische werken een opvallende gelaagdheid. De emotionele essentie van het originele beeld vermengt zich door het experimenteren met innovatieve technologische bewerkingen. Voor hem bestaat er geen objectieve werkelijkheid in de fotografie, alleen maar subjectieve momentopnamen die meteen vervliegen. Dit kenmerkt zijn werk waar het draait om het verleggen van grenzen en het uitdagen van traditionele principes. 

Opening expositie: zaterdag 9 oktober om 14.00u

Expositiecentrum De Kruisruimte
Generaal Bothastraat 7e
5642NJ Eindhoven

U bent van harte welkom!

Zaterdag en zondag open van 11 tot 19u
Toegang gratis

Voor meer informatie kijk op de website.