Foto-expositie “Verrassende Ontmoeting” 22-11-2021 tm 16-1-2022

Van 22 november 2021 tot en met 16 januari 2022 is in Huis 73 te ’s-Hertogenbosch de foto-expositie “Verrassende Ontmoeting” te zien.

De expositie toont werken van Hans Vervloed en Louis Janssen. Beiden bedienen zich van de vele mogelijkheden die de digitale beeldbewerking biedt om zo te komen tot fotografische composities met een vervreemdend en vaak humoristisch karakter.

Hans en Louis kwamen toevallig met elkaar in contact toen Louis een foto van Hans zag op een tentoonstelling. Het verraste hem dat Hans gebruik maakte van soortgelijke technieken als hij deed, maar dat niettemin zijn werk en dat van Hans geheel eigen kenmerken behield. Al spoedig volgende een “verrassende ontmoeting” tussen beiden. Sinds die eerste ontmoeting wisselen ze geregeld ideeën en technieken met elkaar uit om te proberen een steeds hogere graad van perfectie te bereiken. Allebei zijn ze inmiddels toegelaten tot de landelijke groep “Creatief” van de nationale Fotobond.

Al in 2019 ontstond het idee van een gezamenlijke expositie. Die mogelijkheid bood Huis 73, maar de expo moest door de coronacrisis meerdere malen worden uitgesteld. Eind van dit jaar komt het er dan eindelijk van dat Hans en Louis een selectie uit hun werk kunnen exposeren. Hopelijk beleven velen er plezier aan.