Bondsmentor Rob Agterdenbos

onbekende_man

Adres: Heeshoek 4, 5053 AM Goirle
Telefoonnummer: 013-5347389
Mobiel: –
E-mail:
Website:
Facebook:
Twitter:
Beschrijving:
korte beschrijving van mijzelf en mijn werk
Ik ben geboren in 1957. Ik fotografeer bijna 40 jaar. Vroeger meteen begonnen in de doka, gestart als als natuur- en landschapsfotograaf en als snel overgestapt naar meer stedelijke locaties. Ik ben 2x bmk’er geworden. Tegenwoordig fotografeer ik graag reflecties, maar ik zoek mijn onderwerpen ook aan stadsranden en stadscentra. Daar waar het gebeurt en daar waar niemand meer in de omgeving is ge├»nteresseerd.

Al lang geleden raakte kreeg ik de gelegenheid foto’s van anderen te bespreken. Eerst in de vele fotoclubs waar ik lid van was en later allerlei bondsfotowedstrijden. Leuk om te doen, het houdt je geest lenig en het scherpt je beoordelingsvermogen. Al heel lang geleden schreef ik voor het Bondsbulletin, een van de eerdere tijdschriften van de Fotobond. Later werd ik redacteur van Fotobond InBeeld. Het schrijven van een terugkerende rubriek aan de hand van een thema doe ik met veel plezier. Besturen is een andere hobby van me. Eerst in fotoclubs, daarna ook langdurig als coordinator van de BMK en uiteindelijk als lid van het dagelijks bestuur van de Landelijke Fotobond. Ik heb me sterk gemaakt voor het decentraliseren van veel activiteiten naar clubs en afdelingen en voor het inzetten van een breed kwaliteitsbeleid. Beter fotograferen, beter bespreken en beter besturen was mijn inzet. Ik was ook bestuurslid van de Stichting Beeldende Amateurkunst en Kunstfactor. Mentor ben ik al een aantal jaren. Ik vind het geweldig leuk om mensen te motiveren om zich binnen de fotografie te ontwikkelen. Fotograferen van binnenuit. Dus niet om je clubleden te behagen of om wedstrijden te winnen, maar omdat je je zelf wil uiten.

korte beschrijving van de stromingen die me bezig houden, lezingen en openingen
Ik ben een liefhebber van de hedendaagse fotografie. Zeker de Nederlandse fotografen die nu succes hebben, trekken mijn aandacht. Dus ook Erwin Olaf, Rineke Dijkstra, Koos Breukel en anderen. Ik ben breed geïnteresseerd in fotografie, dus er zijn weinig richtingen waar ik geen waardering voor heb.

Ik heb twee keer een lezing gegeven voor de besturendag. De eerste keer over het bespreken van foto’s. Wat is belangrijk om als bespreker te kunnen en waar moet een goede gespreksleider aan voldoen. Deze lezing heb ik ook weleens voor een afdeling gegeven met aan het eind een paar oefeningen in de praktijk. De tweede lezing ging over het verschil tussen amateurfotografen en professionele fotografen. Amateurs versus Profs. Een redelijk confronterend verhaal. Ook deze lezing heb ik weleens herhaald in een afdeling.

Daarnaast open ik regelmatig tentoonstellingen van clubs, landelijke groepen en Foto Nationaal.