Bondsmentor Pieter van Leeuwen

portret

Adres: Utrecht
Telefoonnummer: 030-2521148
Mobiel: 0626078277
E-mail: pieter.vanleeuwen@zonnet.nl
Website: www.pietervanleeuwenfotografie.nl
Facebook:
Twitter:
Beschrijving:

Ervaring
Ik fotografeer in opdracht en vrij, schrijf voor de fotobladen PF en schreef voor Foto en Shutr. Ik doceer fotografie bij de fotovakschool, waar ik ondermeer studieleider ben bij de leergang fotoreflectie waar bondsmentoren worden opgeleid. Ik geef sinds 1995 mentoraten workshops en lezingen over fotografie, bespreek foto’s, jureer fotowedstrijden en geef adviezen.

Visie
Vaardigheden maken het mogelijk de beste foto te maken die je voor ogen hebt. Visie maakt die beste foto beter. In mijn mentoraten draait het om visie. Ik probeer boven water te krijgen hoe je als fotograaf kijkt en hoe je dat in foto’s vertaalt. Bovendien probeer ik deelnemers aan mentoraten de rijke cultuur rond fotografie te laten voelen. Ik vind het belangrijk dat je beseft hoeveel er mogelijk is en daar een eigen weg binnen te vinden.

Werkwijze mentoraat
Iedere deelnemer wordt persoonlijk begeleid waarbij de groep toehoort en kijkt. Tijdens de eerste sessie probeer ik niet alleen de voorkeuren en passies van een fotograaf te herkennen, maar ook onvermoede krachten en verborgen belemmeringen te vinden. Die vormen het kader voor een opdracht waarmee de cursist gedurende het mentoraat aan de gang gaat. Met positief commentaar probeer ik iedere sessie het opdrachtwerk op een hoger niveau te brengen.