Bondsmentor Mariet Wielders

mariet-wielders
Adres: Het Fort 28, 5581 AC Waalre
Telefoonnummer:
Mobiel: 06-22417020
E-mail: mariet@m3w.nl
Website: www.m3w.nl
Facebook: www.facebook.com/mariet.wielders
Twitter:
Beschrijving:
Mariet Wielders is docent fotografie aan o.a. het educatief centrum De Parasol in Veldhoven. In 2011 behaalde ze de certificaten docent en mentor/coach aan de Fotovakschool. Als tienjarige kreeg ze een box en daarmee begon ze te experimenteren. Mariet is een autodidact maar om haar kennis en inzicht te vergroten volgt ze een opleiding Fotoreflectie bij de Fotovakschool en beschikt ze over een volledig ingerichte studio. Naast het maken van fotoshoots in opdracht experimenteert ze met het combineren van meerdere foto’s in één beeld om zo tot een nieuwe werkelijke te komen. Deze werken zijn al meerdere keren geëxposeerd.

In 2005 won ze een prijs in de wedstrijd voor Amateurfotografen en werd een van haar foto’s geselecteerd voor het boek “Hollands Zicht”. In datzelfde jaar won zij met 2 foto’s in “Zicht op Brabant”, die ook in het gelijknamige boek gepubliceerd zijn. Van 2006 tot 2009 is ze actief geweest in de groep Mensfotografie van de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen o.l.v. Jan Kok en dat leidde tot een verdieping van de portretfotografie. Een aantal van haar foto’s werden in 2007 en 2008 tentoongesteld in Het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. Er verscheen een interview met haar in het tijdschrift “In Beeld”. In 2009 nam ze deel aan de werkgroep “Eten en Drinken” o.l.v. Pieter van Leeuwen, met een presentatie in het museum ’t Oude Slot in Veldhoven. In 2010 heeft ze een expositie van “Expo Sanquin: “Mensen van Guillemins” bij de Bloedbank (Sanquin) Regio Zuidoost in Eindhoven. In 2011 maakte ze deel uit van de werkgroep “De Kwetsbare Mens” van het Rayon Brabant Oost, o.l.v. Hans Zoete.

Haar interesse is breed, maar “mensen” is toch een van haar belangrijkste thema’s. Ze experimenteert daarnaast met het digitaal bewerken van beelden en dit ogenschijnlijk onbegrensd gebied biedt nog oneindig veel mogelijkheden.

In 2013 startte ze als mentor bij Fotoclub ’t Karregat met een project met “Nieuwe Beelden”. Daarbij begeleidt ze de leden in het bewerken en manipuleren van foto’s. Er ontstaan vervreemde en surrealistische werken die bedoeld zijn voor de clubexpositie.

Mariet Wielders kan als mentor/coach een rol spelen voor:

  • Fotoclubs die op zoek zijn naar frisse ideeën en nieuwe impulsen
  • Fotoclubs die de techniek beheersen maar toe zijn een extra uitdaging
  • Fotoclubs waarvan een beperkt aantal leden gedurende een bepaalde periode intensief wil samenwerken onder begeleiding van een coach
  • Een gezamenlijk fotoproject of thema ter gelegenheid van een jubileum of evenement
  • Fotoclubs die het kijken, analyseren en bespreken van foto’s willen verbeteren
  • Het begeleiden van de individuele fotografen bij de ontwikkeling van hun persoonlijke oeuvre (verdieping)
  • Het begeleiden van de club naar een overtuigende jaartentoonstelling (selecteren/presenteren).