Lezing studenten Fotovakschool 29 februari 2024

Als bestuur van de fotobond streven we er naar om ook de jonge generatie voor het voetlicht te krijgen.

We hebben 4 studenten van de fotovakschool bereid gevonden om ons te komen vertellen over hun indrukwekkende project “Evia”.

Datum: 29 februari 2024 om 19.30 uur.

Plaats: Café zaal De Paal
Hezelstraat 26
5469 CE Erp

In dit fotografische project, met als titel ‘Where their roots used to grow’, bieden beeldmakers Damera Ribbe, Gabi van den Broek, Elke Smets en Ivy van Mullekom een luisterend oor aan de inwoners van Evia, en hopen zo de kijker bewust te maken over de emotionele en fysieke gevolgen van natuurbranden. 

Hoe zou jij je voelen, wanneer je ontwaakt en de omgeving die je thuis noemt wordt overspoeld door een zee van vuur? Niets wat je er aan kunt doen. Dag in, dag uit wordt de lucht gevuld met pikzwarte rook en verlicht door een oranje gloed van vlammen.

Dit was de realiteit voor de inwoners van het Griekse eiland Evia. In de zomer van 2021 werden zij getroffen door hevige natuurbranden die hun wereld op z’n kop zette. Naar aanleiding hiervan besloten Damera, Elke, Ivy en Gabi met hun camera’s het getroffen eiland begin 2022 te bezoeken. Hoe gaat het bijna een jaar later met deze mensen? En met het toeristische, groene eiland wat Evia ooit was? 

Die ervaring, en het project wat er uit volgde, is ze niet in de koude kleren gaan zitten… ‘Where their roots used to grow’.

Benieuwd naar het verhaal van Evia?  Schrijf je dan in. Via deze link.