Kiek Veldhoven, editie 4, 9 november

Jan Dirk van der Burg

 

Wederom goed gevulde avond voor fotografen uit De Kempen en omstreken

Door het succes van de vorige drie edities gaat er weer een Kiek Veldhoven plaatsvinden in theater De Schalm. Op woensdag 9 november komen liefhebbers van fotografie bij elkaar om een inspiratievolle en leerzame avond te beleven. Naast een expositie in de foyer word je als bezoeker van Kiek Veldhoven meegenomen in de wereld van onze gastsprekers.

Kiek Veldhoven verwelkomt tijdens elke editie niet één, maar twee fotografen op het podium. Zo is er ruimte voor het verhaal van zowel lokaal talent als een landelijk bekende fotograaf. Tijdens editie 4 ontvangen we allereerst Yvela Verhuizen. Hoewel deze Nuenense fotografe pas 20 jaar is, heeft ze al flink wat ervaring opgedaan als het op fotografie aankomt. Aangespoord door meerdere podiumplaatsen in National Geographic Junior fotowedstrijden is ze blijven schieten en ontwikkelt zich steeds meer als een allrounder. Hoe beweegt zij zich in deze moderne wereld met haar camera? Wij vragen het haar tijdens een interview op de bühne van de Lindenzaal.

Later op de avond gooien we het over een heel andere boeg, met hoofdspreker Jan Dirk van der Burg. De afgelopen vier jaar ging hij door het leven als de fotograaf des vaderlands. De 44-jarige Amsterdammer staat vooral bekend om zijn humoristische werk en dat is terug te zien in verschillende series, zoals olifantenpaadjes, mannen van de huishoudbeurs, hondenpoep, toys for boys en kantoorcultuur. Het is dus haast vanzelfsprekend dat hij ook het publiek van Kiek Veldhoven aan het lachen gaat krijgen.

Het blijft echter niet alleen bij luisteren, want Kiek Veldhoven is interactief. Het publiek kan direct vragen stellen en een vast onderdeel is de fotobespreking. Alle bezoekers kunnen vooraf één van hun eigen foto’s insturen die bij het hoofdthema (humor in fotografie) van deze avond past. Dit kan naar info@deschalm.com. Er bestaat een mogelijkheid dat jouw beeld dan door Jan Dirk van der Burg wordt besproken. Daarna verrassen we ook nog enkele toeschouwers van Kiek Veldhoven met de nodige leuke prijzen. Als slot worden er tips gegeven voor interessante uitjes, exposities en andere fotografie-evenementen. Kortom, Kiek Veldhoven biedt een interessante avond die geen enkele fotograaf uit de regio wil missen.

Tickets kosten € 9,- en zijn via de website van Theater de Schalm te koop.
Wil je alvast in de stemming komen en op de hoogte gehouden worden over Kiek Veldhoven? Houd dan de Instagram- en Facebook-pagina van dit evenement in de gaten.

Instagram
Facebook