Regiodag 2 oktober te Veldhoven

Nog enkele weken en dat is het zover. Dan gaan we (afdelingen Limburg, Brabant Oost en Brabant West) het 100 jarig jubileum van de Fotobond groots vieren op 2 oktober te Veldhoven.

Het wordt een inspirerende dag. Met lezingen door fotografen die hun sporen verdiend hebben. Ook kan je eigen portfolio besproken worden en er zijn diverse interessante workshops.

Enkele hoogtepunten …………

Eric Kessels – Storytelling photography

In de 20 jaar van zijn carrière is Kessels op de voorgrond getreden als een onbetwistbare referentie op het gebied van de zogenaamde ‘gevonden fotografie’. In plaats van nieuwe beelden te schieten, brengt hij voor de meeste van zijn projecten reeds bestaande foto’s samen en hergebruikt deze. Hij is een kunstenaar zonder camera of zelfs lens: in zijn praktijk is fotografie een element om te samplen en opnieuw in een andere context te plaatsen.

In een lezing belicht Kessels zijn nieuwste projecten en geeft hij inzicht in het werken met andermans beelden.

Een ander onderwerp van de lezing is de rol van beelden in de tijd waarin we leven en hoe je daar op een andere manier naar kunt kijken dan ze simpelweg te consumeren.

Bart Ramakers – Geënsceneerde fotografie

Tijdens zijn lezing vertelt Bart honderduit over de totstandkoming van zijn werken (van het prilste idee tot de meest complexe productie), hij gaat in op technische aspecten (camera, belichting, …), de menselijke kant (hoe omgaan met medewerkers en modellen), postproductie… dit alles ruim geïllustreerd met foto’s en video-opnames. Hij gaat in op de business-aspecten van het fotograaf zijn (galerijen, tentoonstellingen, uitgevers…) en beantwoordt al je vragen.

Peter van Tuijl – Workshop Documentaire fotografie werk aan de winkel

In deze workshop is het uitgangspunt dat we kunnen leren van elkaar. Dus samen aan de slag met de vraag hoe pakken we een specifiek project documentairefotografie aan. Het begint met ideevorming en eindigt met een presentatievorm en alles wat tussen begin en eind een rol speelt. Ik zal enkele deelnemende fotografen vragen om een bestaand project of een project in wording kort (in pakweg 5 minuten) voor het voetlicht te brengen. Aan de hand daarvan wordt in kleine groepen gewerkt aan ideevorming voor een eigen project. Het kan natuurlijk niet dat je na een uurtje met een complete blauwdruk naar huis gaat, maar we streven er wel naar dat je na afloop een basis voor je aanstaande project in de ‘pocket’ hebt.

Deze workshop heeft een beperkt aantal deelnemers, VOL = VOL. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Bob Luijks – Masterclass Zien

Ik zie dat nooit….. Dat herken je ongetwijfeld bij het zien van sommige foto’s.
De masterclass Zien opent letterlijk en figuurlijk je ogen. Want hoe kijken wij eigenlijk als mens? En hoe kijkt professioneel natuurfotograaf Bob Luijks naar zijn onderwerpen? Tijdens een interactieve masterclass word je geconfronteerd met veel voorkomende valkuilen en krijg je handvatten aangereikt, waardoor ook jij beter en wellicht anders naar je fotografie gaat kijken. Niet alleen interessant voor natuurfotografen, maar voor alle fotografen!
Vooraf inschrijven voor deze workshop is noodzakelijk.

Bijwonen?

Inschrijven voor de workshops en de portfolio besprekingen gaat via de regio dag website: https://regiodag.fotobond-abw.nl/. Hier is ook het volledige programma te vinden.

Tickets en toegangsprijs:
Tickets kunnen online besteld worden bij theater de Schalm. De toegangsprijs is slechts € 5,- en hiervoor ontvang je ook nog eens twee munten voor koffie of thee. Je kunt bij je ticket ook voor € 12,50 een lunch bestellen.

De Regiodag wordt mede mogelijk gemaakt door: