Fotokring De Liemers 60 jaar

Leidy de Boer

Dit jaar, 2022, is het jaar dat Fotokring De Liemers haar 60ste verjaardag viert.

Deze vereniging werd op 8 februari 1962 opgericht door een paar enthousiaste amateurfotografen en wel in de kantine van Muetstege en van der Veer op het industriegebied achter het spoor.

Een bescheiden start met slechts 14 leden die na het eerste jaar reeds uitgroeide tot 22. Heden ten dage schommelt het aantal leden rond de 30.

In het kader van deze 60ste verjaardag zijn dit jaar al diverse voor de leden interessante bijeenkomsten, workshops en clubtochten georganiseerd.

De eerste bijeenkomst was een lezing van Pierre Pinkse over zijn humoristische werk waarin hij vaak ook de hoofdrolspeler is. Later het jaar gevolgd door een voorlichtingsbijeenkomst van natuurfotograaf Rob Dijkstra. Twee workshops, te weten ‘dubbele belichting’ en ‘bokeh’ werden in eigen beheer gedaan.

Clubtochten werden georganiseerd naar onder andere Doesburg, Dronten, de Vestingstad Naarden, het centrum van Kleve, en wat dichter bij huis de omgeving van de MilIinger theetuin. Op deze laatste locatie was het plan om in de heel vroege ochtend jonge bevers te fotograferen hetgeen beslist niet eenvoudig bleek te zijn.

Tegen het einde van dit jaar gaat Fotokring De Liemers een expositie organiseren in de Turmac Cultuurfabriek te Zevenaar. Meer dan de helft van de huidige leden gaat een bijdrage leveren aan deze expositie die de naam ‘Diversiteit’ heeft gekregen.

Want ‘Diversiteit’ loopt als een rode draad door het werk van deze club enthousiaste fotografen. Natuur, macro, portret, subtiele abstracte beelden en ook conceptueel werk zult u kunnen bewonderen.

De lange grote hal van de Turmac cultuurfabriek, die overigens voor het publiek altijd gratis toegankelijk is, leent zich geweldig voor het organiseren van een forse expositie.

Fotokring De Liemers zal dan ook fraai uitpakken met soms op fors formaat afgedrukte platen afgewisseld met subtiele beelden op een kleiner formaat.

De officiële opening van de expositie is op zondag 16 oktober om 3:00 uur ’s middags. De verwachting is dat deze expositie minstens zes weken te bezichtigen blijft.

Voor meer informatie kijk hier.