Fotografe Andrea Gulickx op 27 september as. in Wanroij.

Op dinsdagavond 27 september as. zal fotografe Andrea Gulickx, op uitnodiging van Fotoclub Kiekus en Fotobond Brabant Oost, een presentatie van haar werk verzorgen in ’t Wapen van Wanroij.

Bij Andrea Gulickx krijg je de onderwerpen niet in hapklare brokken voorgeschoteld. Schijnbaar ongehinderd door regels over scherpte en onscherpte volgt Andrea haar eigen weg. De foto’s zijn niet gepland of bedacht, ze ontstáán, omdat de fotografe werkt vanuit haar hart.

De fantasie van de kijker wordt aan het werk gezet. Tussen al de bloemetjes door blijft er heel wat te raden over. Het knappe is, dat het de fotografe, ondanks deze creatieve vrijheid, prima lukt de juiste balans te vinden. Als toeschouwer zou je makkelijk kunnen verdwalen in een chaos van vage vormen en kleuren. Deze valkuil blijft echter achterwege, omdat het beeld simpelweg klopt en naast de ‘spanning’ van het ongeorganiseerde voldoende rust en ruimte biedt. Het macrowerk van Andrea wordt als het ware gekenmerkt door het hoge ‘Andrea-Gulickx-gehalte’; bokehringen, glitters en functionele onscherpte voeren je naar een sprookjesachtige wereld, vol met verrassende en mysterieuze abstracties. Wie er voor open staat en die deur door durft te gaan, mag een stukje van deze werelden ervaren.

In haar lezing zal Andrea vertellen over haar passie en werkwijze. Zo neemt ze het publiek mee in haar belevingen, ontdekkingen en ervaringen in de natuur.

De presentatie van Andrea Gulickx is gratis toegankelijk voor leden van de Fotobond, op vertoon van de ledenpas. Niet-leden betalen een entree van 5 euro.

 

Datum: Dinsdag 27 september 2022

Plaats: ’t Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6 Wanroij

Inloop: vanaf 19.00 uur

Aanvang: 19.30 uur