Zul je met mij (Preview) 15.05.2021 – 17.07.2021

Twintig jaar nadat haar moeder overleed aan de dodelijke zenuw-spierziekte ALS, deed Gerdien wat ze tot dan toe niet durfde.

Ze opende de doos met ‘levenstekens’ van haar moeder: briefjes die haar moeder had geschreven toen ze niet meer kon praten. Ook zocht ze mensen op die haar moeder goed hebben gekend. Deze hernieuwde kennismaking inspireerde haar tot het maken van associatieve foto’s tijdens een Artist in Residence bij OBRAS in Portugal. Deze foto’s zijn samen met de briefjes en citaten van nabestaanden gebundeld in ‘Zul je met mij – foto-essay over liefdevol rouwen’.

‘Zul je met mij…’ is intuïtief en beeldend en raakt emoties die veel mensen herkennen.

Gerdien Wolthaus Paauw (1965) zegde op 34-jarige leeftijd haar baan als projectmanager vaarwel en koos voor een leven als professioneel fotograaf. In 2005 studeerde ze af aan de Fotoacademie Amsterdam. Sinds 2003 legt ze de ontwikkelingen vast in de Spoorzone (‘Wheels of Time’) in haar woonplaats Tilburg. Behalve de registratie van de verwww.Penningsfoundation.nlanderingen, roept deze documentaireserie ook vragen op over de werking van ons geheugen en fotografie als anker tegen de vergetelheid. Transformatie is een terugkerend thema in haar werk.

Tijdens deze presentatie houdt Gerdien Wolthaus Paauw een lezing over haar werk.

Voor meer informatie kijk op www.Penningsfoundation.nl