World Press Photo Exhibition in Gouda, tot 17 december

Dit najaar reist de World Press Photo Exhibition 2023 naar Gouda. Het is voor het eerst in decennia dat de gerenommeerde internationale fototentoonstelling daar weer te zien is. Toch is de keuze  logisch: Gouda is immers dé stad van verdraagzaamheid, het vrije woord en het drukkersambacht.

Niet in Rotterdam, Den Haag of Utrecht dus, maar in Gouda. En waar anders dan in de Chocoladefabriek, dé plek waar alles draait om (beeld)taal en verhalen?

De World Press Photo Exhibition in Gouda is te zien van 25 november t/m 17 december op Klein Amerika 20. Zeven dag per week, van 10.00-20.00 uur. De entree is helemaal gratis. Want deze belangrijke beelden moeten gedeeld worden met jong en oud!

Wil je er met je leerlingen of de fotoclub naartoe? 

Neem dan het ov. Om drukte op de wegen in de oude binnenstad te reduceren en duurzaam vervoer te stimuleren, hebben Arriva, NS en Chocoladefabriek Gouda namelijk de handen ineengeslagen voor voordelig ov-vervoer. 

Arriva verkoopt vanaf 25 november in alle stads- en streekbussen in de regio de speciale Samenreisdagkaart. Daarmee kunnen twee t/m vijf personen voor maar € 9,95 vanuit de hele regio naar het centrum van Gouda reizen en weer terug. Meer info klik hier.

Kom je van verder, dan is in de Spoordeelwinkel een ticket te koop voor maar € 29,-. Daarmee kun je vanuit het hele land met de trein naar station Gouda reizen, en krijg je ook nog eens een goodiebag cadeau én 50% korting op een bezoek aan de tentoonstelling ‘Koninklijke Kunst’ van Museum Gouda. Meer info klik hier.

Je bent alle dagen welkom en kunt zó naar binnenlopen. Ben je met een grote(re) groep, dan is het misschien handig om vooraf te mailen.