Fotoclub Den Dungen viert jubileum met wedstrijd

DEN DUNGEN – Dit jaar bestaat Fotoclub Den Dungen 15 jaar. Fitter en actiever dan ooit gaan de leden dat vieren tijdens hun expositie in 2024. Deze wordt gehouden op zaterdag 6 en zondag 7 april in basisschool de Wegwijzer. Een van de onderdelen is een fotowedstrijd. De Fotoclub wil zoveel mogelijk mensen hierbij betrekken en nodigen iedereen dan ook uit hun mooiste foto in te sturen. Met deze jubileumfotowedstrijd is een leuke prijs te winnen. Hoe? Kijk op onze website.

Een fotowedstrijd voor iedereen, 1 foto per persoon. Er is geen specifiek onderwerp voor deze fotowedstrijd. Foto kan gemaakt zijn met mobiele telefoon of fotocamera. De 25 mooiste foto’s worden getoond op onze expositie. De jury bestaat uit leden van onze fotoclub + een jurylid van de fotobond. De winnaars 1, 2 en 3 krijgen de foto ingelijst uitgereikt.

Ook met basisschool de Wegwijzer, al jaren onze geweldige expositie locatie, gaan we een programma opzetten met de leerlingen van deze school.

U ziet, Fotoclub Den Dungen is een kleine, creatieve en vooral ook gezellige groep fotografen waar sociale contacten, plezier en uitdaging in de fotografie voorop staan. Waar de ene fotograaf de nadruk legt op natuur- en landschapsfotografie gaat de ander voor architectuur- of portretfoto’s. Ook zwart/wit of nachtfotografie komt regelmatig voorbij.

Daarnaast is de club ook actief in haar maatschappelijke omgeving. Leden doen mee met het zwerfvuilproject van de gemeente en tellen stemmen na de verkiezingen. Ze maken fotoreportages van grote gemeentelijke bouwprojecten (centrumplan en Litserborg) of leggen beelden van een dorpsfeest vast. (jaarlijkse braderie en Kerstmarkt Maaskantje, jubileumfeest DuBOS) Zo heeft fotoclub Den Dungen een duidelijke positie binnen de dorpsgemeenschap Den Dungen en Sint Michielsgestel.