Lezing Ton Grote – Eindhovenseweg 56, 28 april 2022

Ton Grote vertelt over de totstandkoming van zijn fotoboek Eindhovenseweg 56 dat onlangs verscheen bij Eriskay Connection. 

Ton Grote maakte een fotoboek over álle spullen die hij aantrof in zijn ouderlijk huis, waar zijn ouders sinds 1969 hebben gewoond en waaraan hij warme herinneringen bewaart. Het opmerkelijke fotoboek kreeg direct veel belangstelling in dagbladen, radio- en TV-programma’s. “Ik maakte meer dan 5000 foto’s van alles wat mijn ouders bezaten en legde zo de sporen van een bestaan vast, van een leven dat zich van de twintigste tot in de eenentwintigste eeuw uitstrekte. Mijn fotoreeks in sfeervol zwart wit met verrassende kleuraccenten is niet alleen een ode aan het leven van mijn ouders, maar ook een voorzet voor de toekomstige archeologie van de twintigste eeuw.”

In het dagelijks leven werkt Ton Grote (1958) als HR-adviseur in een ziekenhuis. Naast zijn werk is hij een enthousiast fotograaf en fanatiek verzamelaar van fotoboeken. “Voor mij is vastleggen een vorm van vasthouden. Vastleggen in foto’s geeft me veel energie.” 

Aanvang lezing 20.00 uur (8 euro; student 5 euro)

Voor info en aanmelding: klik hier