Fotoclub ’T Karregat exposeert!

Allereerst het goede nieuws: ONZE EXPOSITIE GAAT DOOR.

Echter als een gevolg van de corona maatregelen zullen we enkele aanpassingen moeten doorvoeren.
Deze zijn:

  1. Expositie is te bezoeken opzaterdag 20 november enmaandag 22 november tot en met zaterdag 27 november.Alle dagen van 09:00 tot 17:00 uur
  2. Expositie NIET geopend op zondag 21 november.
  3. Toegangsregels voor detailhandel zijn van kracht.
    1. Mondkapje op
    2. Handen desinfecteren
    3. 1,5 mtr afstand houden
  4. Er zal geen officiële opening zijn.
  5. Er is een looproute langs de geëxposeerde foto’s.
  6. We kunnen U helaas geen kopje koffie of ander drankje aanbieden om samenklontering te voorkomen.
  7. Het vriendelijke verzoek om na bezichtiging van de expositie te vertrekken.

Onze expositie wordt nog steeds gehouden bij:
Tuincentrum Soontiëns
Urkhovenseweg 570
5641KX  Eindhoven

Wij vinden het jammer dat het niet mogelijk is om onze expositie uit te voeren zoals we gewend waren. Maar uiteindelijk is dit, in ons aller belang, het beste alternatief.
Wij hopen U, ondanks de extra aanpassingen, te mogen begroeten bij onze expositie.
Op beide zaterdagen zullen de meeste van onze, zo niet alle, leden aanwezig zijn.

Nadat we een jaar moesten overslaan exposeert fotoclub ’T Karregat dit jaar weer 8 dagen lang vanaf zaterdag 20 november. Gebruikelijk is de jaarlijkse expositie gebaseerd op een thema. Aan zo’n thema wordt met de leden een heel jaar gewerkt onder begeleiding van een professional. Daarnaast is op de expositie vrij werk van de fotografen te zien.

De afgelopen periode is anders verlopen. Bij de eerste lockdown viel, in eerste instantie, de hele club stil. Al snel echter ontstonden “thuiswerk” groepjes die wekelijks aan een foto-opdracht werkten van, meestal, één woord. Dit ene woord moest dan in één foto, gemaakt in en rondom huis, worden weergegeven. Deze foto’s werden binnen het betreffende thuiswerkgroepje beoordeeld. Een deel van deze foto’s is afgelopen maand juli in een digitale expositie op het internet te bezichtigen geweest. Ook verder hebben onze leden niet stil gezeten. Ze zijn veel op pad geweest voor hun vrije werk. De afgelopen maanden is de club druk geweest met de beoordeling van al die foto’s die eventueel nog geëxposeerd zouden kunnen worden. In eerste instantie via “zoombijeenkomsten” en sinds eind september zien we elkaar weer bij de gebruikelijke forumavonden.

Het ene thema waaraan alle leden werken is dit jaar vervangen door een vijftal thema’s waaraan door kleinere groepjes is gewerkt. Ook nu onder begeleiding van een professional. Uiteindelijk is op de selectie dag bepaald welke foto’s geëxposeerd zullen worden. Door de foto’s van de vijf themagroepjes, het vrij werk, de onmisbare rode draad en het feit dat de fotograaf vrij is in de manier van exposeren, ontstaat een zeer gevarieerde tentoonstelling welke zeker de moeite van een bezoek waard is.