De Brabant Oost Award 2024

Dit jaar werden er iets minder foto’s ingezonden voor de Brabant Oost Award (BOA) dan vorig jaar, maar het was er niet minder interessant om. De inzendingen werden zoals gebruikelijk door Toon Bekkers geanonimiseerd en doorgestuurd naar Bondsmentor Jan Nabuurs. De deelnemers aan de Cursus Jureren van vorig jaar waren uitgenodigd om de beoordeling voor hun rekening te nemen. Zij waardeerden alle foto’s en stuurden hun bevindingen in. Vervolgens werden in een (zoom)overleg met de juryleden alle cijfers doorgenomen om (bij grotere verschillen) de mogelijkheid te bieden elkaar te overtuigen en al dan niet de waardering bij te stellen. Dat leidde tot de uiteindelijk definitieve uitslag.

Op dinsdag 26 maart werden alle ingezonden foto’s openbaar besproken in Zaal de Paal in Erp. Meer dan 60 mensen waren er bij (en dat is een super goede score als gelijktijdig de nationale voetbalteams van Duitsland en Nederland tegen elkaar spelen).

Voor de pauze besprak Jan Nabuurs in willekeurige volgorde alle inzendingen die niet in de top geëindigd waren en na de pauze bespraken de juryleden beurtelings de topfoto’s. Uiteraard werd ook de uitslag bekend gemaakt.

Uit de reacties van het publiek (er was ook een flink aantal niet-inzenders aanwezig en dat is mooi) sprak waardering voor een boeiende foto-avond.

BOA-2024 werd gewonnen door Jos Schreur (FG Bellus Imago), een 2e plek was voor individueel lid van de Fotobond Peter Toirkens en de 3e plaats werd bezet door Hans Vervloed (AFC 68).  Allen gefeliciteerd namens de jury en de organisatie!

Jan Nabuurs

De top 10

1          Jos Schreur                            Bellus Imago Veldhoven
2          Peter Toirkens                        Individueel lid van de Fotobond
3          Hans Vervloed                       AFC’68
4          Harrie van den Oever            Individueel lid van de Fotobond
5          Harrie Dirksen                        FG Schijndel
6          José van Grinsven                  Shot ‘71
Gedeeld 7e     Hélène Heijs               FG BGC
                       Peter Zegveld             Collectief Brabant
Gedeeld 9e     Jarno van Osch           Bellus Imago Veldhoven
                       Hans van Nielen         FC Veghel
                       Sandra Kuijpers          Fotoclubrooi
                       Dora van de Loo        Fotoclubrooi