Aankondiging Landelijke Mentoraten in seizoen 2023/2024

Ben je al redelijk gevorderd, maar wil je een volgende stap zetten in je fotografie en je laten inspireren door een groep fotografen van je eigen niveau onder begeleiding van een ervaren mentor dan is het Landelijk Mentoraat iets voor jou.

De Fotobond gaat voor het volgende seizoen een tweetal Landelijke Mentoraten aanbieden. Naast een Open Mentoraat gaan wij voor het eerst een  mentoraat aanbieden voor  fotografen die zich willen bekwamen in Documentaire Fotografie.

Wij gaan er vanuit dat we 2 parallelle groepen kunnen samenstellen voor beide typen mentoraten.

Ben je als fotograaf een verhalenverteller en heb je een plan of een idee  voor een project waar een fotoverhaal in zit wat voldoende relevant is om mee naar buiten te treden, dan kan het Documentair mentoraat  echt iets voor jou zijn.

Met betrekking tot de deelname aan het Documentair mentoraat verwachten we dat je enige ervaring hebt met seriematig werken en jouw werk al eerder opgevallen is binnen je club of afdeling. Je hebt daarnaast (theoretische) kennis van documentaire fotografie. Hiervoor zijn twee boeken aan te bevelen, namelijk: “Vertel je verhaal” van Marc Prüst en “Samen verhalen vertellen” van Peter van Tuijl. Beide boeken zijn als gratis pdf te downloaden en onder aan deze aankondiging vind je de links naar deze boeken.

Werk je voornamelijk autonoom en ben je op zoek naar verdere verdieping in jouw genre fotografie  dan kan het Open mentoraat goed aansluiten bij jouw wens. Het volgen van een landelijk mentoraat  kan, desgewenst, gezien worden als een voorbereiding tot het aansluiten bij de landelijke groep Documentaire Fotografie of het behalen van het  BMK predicaat.

Het mentoraat bestaat uit 5 bijeenkomsten op een locatie, centraal in het land en zal op zaterdagen  worden gehouden van ongeveer 10:00 uur tot 15:00 uur. De bijeenkomsten worden verdeeld over de hele periode van september 2023 tot en met mei 2024.

De bijdrage voor de leden bedraagt € 120, 00. Reiskosten en de kosten voor prints zijn voor eigen rekening.  

Als je interesse is gewekt, meld je dan aan door voor 30 april 2023 een e-mail te sturen.

Zet in de subjectregel voor welk mentoraat je belangstelling hebt en geef in de tekst aan wat je motivatie is.  Vermeld ook je personalia en geef een kort overzicht van je CV op fotografiegebied.

Bij beide mentoraten geef je tevens een omschrijving van het idee of project waaraan je verder wilt gaan werken. Daarnaast stuur je voorbeelden in van eerder gemaakt werk dat je representatief acht voor jouw fotografie. Beperk je daarbij tot ca. 10 beelden.

Als jouw aanmelding in aanmerking komt voor deelname aan het mentoraat dan word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek tijdens de ballotagedag op 10 juni 2023. Op deze dag hoor je of je toegelaten wordt. Aan de inschrijving en ballotage zijn geen kosten verbonden.

Samenvatting belangrijke data:

Aanmelding per email voor één van de mentoraten: vóór 30 april 2023.

Uitnodiging voor ballotagedag te verwachten:  21 mei 2023

Ballotagedag: 10 juni 2023

Mentoraatperiode:   september 2023 – mei 2024

Wij kijken uit naar je aanmelding.

Taakgroep Opleidingen en Sprekers

 

Links:

Boek “Vertel je verhaal” door Marc Prüst:

Boek “Samen verhalen vertellen” door Peter van Tuijl