Uitnodiging lezing over Erwin Olaf

Inmiddels is de datum veranderd. Voor actuele informatie: Klik HIER

Goed nieuws deze keer !

De lezing van John Lommen over Erwin Olaf kan eindelijk doorgaan!

Door de Corona-maatregelen waren wij genoodzaakt de lezing te verzetten naar 21 september; maar gelet op de grote van de groep is ook 21 september de situatie nog niet helemaal zónder risico……

Daarom hebben wij, in overleg met John Lommen en de gemeente Waalre, besloten om voor alle zekerheid de lezing te herhalen op 19 oktober; zodoende kan de groep opgesplitst worden in twee groepen. Met twee groepen kan de zaal goed ingericht worden met een veilige afstand tussen alle deelnemers….

Met zijn choquerende beelden, het expliciete bloot uit zijn beginperiode, de nostalgie, de intimiteit en vaak met zijn subtiele humor is Erwin Olaf over de hele wereld beroemd en gelauwerd.

In 2019 waren de twee grote overzichtstentoonstellingen in het Fotomuseum en het Gemeentemuseum in Den Haag een groot succes.

Het Rijksmuseum was voor Erwin Olaf al sinds zijn vroege jeugd een grote inspiratiebron. Rembrandt, Jan Steen en andere Nederlandse kunstenaars hebben een grote invloed op zijn werk. Ter gelegenheid van de overdracht van zijn kerncollectie in 2019 presenteerde het Rijksmuseum 12x Erwin Olaf. Daarin liet Olaf zijn foto’s een dialoog aangaan met de Nederlandse schilderkunst en was zijn werk voor het eerst te zien naast dat van zijn voorbeelden.

John Lommen, fotorecensent en fotobespreker verzorgt een boeiende lezing met veel foto’s van Olafs werk en vertelt een en ander over de achtergronden ervan. Deze lezing over één van Nederlands boeiendste fotografen mag u niet missen!

Fotogroep Waalre en Fotobond Brabant-oost nodigen u, in het kader van het 30-jarig bestaan van de Fotogroep, uit om deze boeiende lezing bij te wonen. De lezing vindt plaats op maandag 21 september en 19 oktober aanstaande om 19.30 uur in het Huis van Waalre, Kon. Julianalaan 19 in Waalre.

(Inloop in het Huis van Waalre met koffie vanaf 19 uur. Ruime parkeergelegenheid tegenover het Huis van Waalre.)