Lezing over Erwin Olaf 29-9-2021

 

 

Uitnodiging lezing over Erwin Olaf

Tengevolge van alle COVID-beperkingen hebben wij de 2e lezing van John Lommen over Erwin Olaf in oktober 2020 moeten annuleren. De eerste lezing in september was een groot succes.

Wij zijn blij dat wij nu, in samenwerking met John Lommen en de Fotobond,  alsnog de (geactualiseerde) lezing kunnen aanbieden en wel op:

woensdag 29 september aanstaande om 19.30

Huis van Waalre, Kon. Julianalaan 19 in Waalre.

(Inloop in het Huis van Waalre met koffie vanaf 19 uur. Ruime parkeergelegenheid tegenover het Huis van Waalre.)

Toelichting op de lezing:

Met zijn choquerende beelden, het expliciete bloot uit zijn beginperiode, de nostalgie, de intimiteit en vaak met zijn subtiele humor is Erwin Olaf over de hele wereld beroemd en gelauwerd.

In 2019 waren de twee grote overzichtstentoonstellingen in het Fotomuseum en het Gemeentemuseum in Den Haag een groot succes.
Het Rijksmuseum was voor Erwin Olaf al sinds zijn vroege jeugd een grote inspiratiebron. Rembrandt, Jan Steen en andere Nederlandse kunstenaars hebben een grote invloed op zijn werk. Ter gelegenheid van de overdracht van zijn kerncollectie in 2019 presenteerde het Rijksmuseum 12x Erwin Olaf. Daarin liet Olaf zijn foto’s een dialoog aangaan met de Nederlandse schilderkunst en was zijn werk voor het eerst te zien naast dat van zijn voorbeelden.

John Lommen, foto recensent en fotobespreker verzorgt in Waalre een boeiende lezing met veel foto’s van Olafs werk en vertelt een en ander over de achtergronden ervan. Fotogroep Waalre en Fotobond Brabant-oost nodigen u, in het kader van het 30-jarig bestaan van de Fotogroep in 2020, opnieuw uit om deze boeiende lezing bij te wonen.

Aanmelding kan via deze link. Wil je meer mensen aanmelden, dan kun je deze link meerdere malen gebruiken. Let op, er zijn maximaal 100 plaatsen! Wie het eerst komt…..

De kosten voor het bijwonen van deze lezing (incl. koffie/thee bij binnenkomst) zijn € 5,00, t voldoen op rekeningnummer NL 53 RABO 0101 1440 08 t.a.v. Fotogroep Waalre o.v.v. lezing Erwin Olaf.

Wil je, indien je (ook) aanmeldt voor anderen dan jezelf, doorgeven voor wie de betalingen zijn bedoeld?

Kees van Gemert, Mieke Kerkhoven, Carel Bullens (Fotogroep Waalre)