“Project 50 jaar” van Annemarie Vriends, 14 en 15 december 2019

De foto-expositie ’Project 50 Jaar’ van fotografe Annemarie Vriends (1969) is dit najaar te zien op zaterdag 14 en zondag 15 december in de Kruisruimte in Eindhoven. Annemarie Vriends is vorig jaar op 3 juni 2018 met een groots project gestart om 50 mensen te vinden, die net als zij in 1969 geboren zijn. Met als doel om voor 31 december 2019 deze 50 mensen gefotografeerd te hebben met daaraan gekoppeld een expositie.

Persoonlijk vond zij het lastig om 50 te worden op 3 juni 2019. Om dat gevoel om te zetten naar iets positiefs, heeft zij 50 mooie portretfoto’s gemaakt van vijftigers, door heel het land. Haar idee was om de toekomstige vijftigers in het zonnetje te zetten tijdens het fotograferen en vanaf dat fotomoment was hij of zij Koning of Koningin. Naast de foto heeft iedere deelnemende vijftiger een stukje over zichzelf geschreven en over hoe het voelt om 50 te worden. Met dit originele project heeft Annemarie gemerkt dat zij niet de enige was die het erg vond om 50 te worden. Door het project hebben veel mensen iets afgesloten en starten nu met frisse moed aan de volgende 50 jaar.

De kandidaten hebben op de foto allemaal een kroon op of bij zich; de kroon staat symbool voor wijsheid, spiritualiteit, eer, roem, sieraad, middelpunt, herkenning en de inwijding als 50-jarige. Een halve eeuw mag dan ook, volgens Annemarie, ‘koninklijk’ gevierd worden.

Annemarie Vriends studeert dit jaar af, aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Tijdens de opleiding heeft zij kennis gemaakt met documentaire en portretfotografie. In haar werk staat altijd de mens centraal in al zijn facetten.

Website www.annemarievriends.nl

Openingstijden:
zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur.