Comedy Wildlife Photography Awards tm 9 mei 2021

Femke van Willigen, Inside Joke

Een chagrijnige schildpad met een baaldag, een blije vis en een lachende eekhoorn: de Comedy Wildlife Photography Awards zijn er weer! Er zit dit jaar zelfs een Nederlandse inzending bij: The Inside Joke van Femke van Willigen. De winnaar is Mark Fitzpatrick met een foto van de schildpad die zijn ‘middelvinger’ opsteekt.

De Comedy Wildlife Photography Awards is in het leven geroepen door Tom Sullam en Paul Joynson-Hicks. Deze fotografen, die (deels) in Tanzania wonen/werken, drukten vaak (onbedoeld!) precies op het goede moment af en zagen vervolgens de komische gezichtsuitdrukkingen van dieren op de foto’s, of ze bleken grappige situaties vastgelegd te hebben. Het tweetal zag een kans om op een positieve en ludieke manier aandacht te vragen voor het behoud van natuur. Daarop besloten ze de humor te gebruiken in een wedstrijd die nu voor de vijfde keer georganiseerd wordt. De foto’s worden wereldwijd gedeeld op social media, ook die van de voorgaande jaren zijn nog populair.

Born Free en Natuur om de hoek
Met de fotowedstrijd steunt Comedy Awards de organisatie Born Free, die zich inzet voor dierenbescherming en -welzijn. Met de wedstrijd vragen ze aandacht voor wilde dieren en het behoud van hun leefomgeving. En met de verkoop van de foto’s wordt geld ingezameld voor de Born Free Foundation. Met de rest van de opbrengst wil het museum een bijdrage leveren aan het project Natuur om de Hoek, een project dat kinderen uit Tilburg in en om hun naaste omgeving de natuur laat (her)ontdekken.

30 oktober 2020 – 9 mei 2021

Natuurmuseum Brabant
Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg
013-5353935
info@natuurmuseumbrabant.nl
www.natuurmuseumbrabant.nl
@NatuurmuseumBra (twitter)

Het museum is geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Femke van Willigen
Krisztina Scheef
Arturo Telle Thiemann
Mark Fitzpatrick
en anderen