We’re back! Editie 6 voor Kiek Veldhoven, 24 januari

Eindhoven Richard Pex tijdens ELE Rally

Het heeft even geduurd, maar we kunnen het programma voor Kiek Veldhoven, editie 6 bekendmaken. Woensdag 24 januari 2024 (aanvang 20.00 uur) staat theater De Schalm weer in het teken van fotografie. Wederom belooft het een inspiratievolle en leerzame avond te worden voor enthousiaste fotografen uit de regio. Kiek Veldhoven verwelkomt wederom een tweetal fotografen op het podium. Zo wordt het verhaal verteld van een lokale topper en zal er een lezing gegeven worden door een landelijk bekende fotograaf. Een interessant gesprek met Frank Laracker, freelance sportfotograaf, zal de start van editie 6 betekenen. De 42-jarige inwoner van Reusel vertelt onder meer over zijn switch als topsporter naar de man die juist vanaf de zijlijn de actie probeert vast te leggen. Sinds 2017 bekijkt hij nu de sport vanaf de andere kant en daarover zal hij uitgebreid praten.

Na dit gesprek, onder leiding van organisator Jarno van Osch, gaat de avond voortgezet worden door Jan Vermeer. Deze enthousiaste natuurfotograaf uit het Gelderse Hoenderloo is een ware duizendpoot. Naast een begenadigd fotograaf is hij namelijk ook boekenschrijver, cursusgever en fotoreisbegeleider. Via zijn lezing wordt het publiek in de veelzijdige fotowereld van Vermeer gezogen. Laat je verrassen door Jans prachtige beelden, zodat je aan het einde van de avond de zaal met enorm veel inspiratie verlaat.

Vaste bezoekers van Kiek Veldhoven weten dat de avond niet stopt na deze twee onderdelen. Er is namelijk meer. Na de lezing van Jan Vermeer zal hij namelijk ook nog een fotobespreking verzorgen. Alle gasten van Kiek Veldhoven hebben de mogelijkheid om vooraf één van hun eigen foto’s in te sturen naar ons email adres, met als thema ‘de natuur is wonderschoon’. De 61-jarige fotograaf zal enkele beelden uitzoeken en die bespreken. Als afsluiter worden er nog verschillende tips voor fotografie-uitjes gegeven en gaan enkele personen extra gelukkig naar huis. Via ‘Lucky Shot’ worden namelijk nog enkele mooie prijzen weggegeven. En of dat nog niet alles is, wordt er in de foyer ook een miniexpo getoond, met beelden van Laracker en Vermeer. Kortom, Kiek Veldhoven lijkt wederom een interessante avond te worden die geen enkele fotograaf uit de regio wil missen.

Tickets à € 10,- zijn inmiddels online te koop via de website van Theater de Schalm.

Wil je alvast in de stemming komen en op de hoogte blijven over Kiek Veldhoven? Houd dan
de Instagram– en Facebook-pagina van dit evenement in de gaten.