VIER DE FOTOGRAFIE! 20 jaar Nederlands Fotomuseum 8-7 tm 10-9

Dit jaar bestaat het Nederlands Fotomuseum twintig jaar en dat vieren we met een groot fotofeest. Van 8 juli tot en met 10 september organiseert het museum in Rotterdam een bruisend zomerprogramma met summerclasses, kinderactiviteiten, zomeravonden en uiteraard foto’s… héél véél foto’s. Centraal staan de meer dan 1.200 zogenoemde +1 beelden die het publiek de afgelopen twee jaar als honderdste foto aan de Eregalerij van de Nederlands fotografie heeft toegevoegd. Daarnaast is er een expositie van de Fotobond, presenteert Theater Rotterdam het resultaat van de hun fotowedstrijd rondom de voorstelling The Story of Travis en vertellen jongeren in Getekend door het leven hun verhaal via tatoeages en poëzie.  

Tijdens vier zomeravonden beleef je het museum van een geheel andere kant: met talks, muziek en performances belichten we de veelzijdigheid van fotografie. Voor de fotograaf in de dop organiseren we vier summer classes van beeldbepalende fotografen. In de Buttonbar van Superduo maak je de leukste buttons met beeld uit de Eregalerij. En daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten.  

Kom deze zomer dus langs en vier de fotografie! 

Exposities

Het Nederlands Fotomuseum viert de fotografie deze zomer met vier nieuwe expositie. In samenwerking met Marc Prüst zijn voor het eerst de beelden te zien die onze bezoekers digitaal hebben toegevoegd aan de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. En jij bepaalt hoe deze tentoonstelling eruit ziet, want De Eregalerij, dat ben jij!. Curator Frits Gierstberg maakte een selectie van 50 foto’s uit de inzendingen van de jaarlijkse wedstrijd van de Fotobond. Theater Rotterdam sloeg de handen ineen met fotograaf Stacii Samidin rond de voorstelling The story of Travis. Getalenteerde fotografen stapten in de schoenen van hoofdpersoon Travis, een fotograaf met een nomadisch bestaan, om de schoonheid van het alledaagse in een beeld te vangen. Fotografie, tatoeages en poëzie komen samen in het project Getekend door het leven. Rotterdamse jongeren tonen hun persoonlijke verhaal op multidisciplinaire wijze.

Voor meer informatie kijk op de website van jet Nederlands Fotomuseum in Rotterdam