Prijsuitreiking Arca Brabant Battle 2023

Op zaterdag 25 maart vond de prijsuitreiking plaats van de Arca Brabant Battle, de fotowedstrijd ditmaal voor leden van de afdelingen Oost en West, in de Symfonie in Tilburg. Ton Wolswijk van de afdeling West was de grote winnaar van de printer met de foto “Je mag er zijn”. Ze was helaas niet aanwezig, maar de printer werd door het bestuur bij haar in Made thuisbezorgd (zie foto). De nummer twee Bert Zantingh, van de afdeling Oost, was er ook niet. Hij won de tweede prijs met de foto “Waarheen?” en ontving zijn sublimatieprint thuis in Eindhoven. Gelukkig was Piet Kuijten van West er wel, hij ontving uit handen van Dick Bol van Arca ook een sublimatie-print. Piet was ook winnaar van de Benevisie-fotowedstrijd met dezelfde foto, “Wanhoop”.
 
Nadat voorzitter Rob Storm van de afdeling West de ongeveer 50 belangstellenden (een goed gevulde zaal) had welkom geheten, besprak de jury de genomineerde tien foto’s van elke afdeling. Voor Oost waren dat Marjan Bogers en Gerard van Dijk, voor West Corinne van der Laar en Ben van Os, die vlot en deskundig hun aan- en opmerkingen bij de beelden maakten. Daarbij bediende bestuurslid Monique de Zwart de beamer. 
 
Na de pauze hield Dick Bol een inleiding over het bedrijf Arca en de vele (140) papiersoorten, waarbij het speciale Awagami-papier extra benoemd werd. Dick Bol reikte daarna de derde prijs aan Piet Kuijten uit. 

 

Alle genomineerden en prijswinnaars zijn te bekijken op de Arca Brabant Battle 2023pagina op onze website.