Maandag 5 februari 2024 lezing door Marcel van Balken.

Fotogroep de Gender uit Eindhoven organiseert een lezing met Marcel van Balken in het wijkcentrum ’t Slot, Kastelenplein 167 in Eindhoven. De lezing gaat over zijn eigen werk, het concept, de techniek en de resultaten.

Het fotowerk van Marcel is veelal tot stand gekomen door zowel digitaal als analoog montagewerk en van een hoog creatief gehalte. Hij werkt conceptueel en haalt zijn inspiratie vaak uit de dagelijkse realiteit en vult dat aan met zijn eigen onbegrensde fantasie. Daardoor ontstaan technisch ingenieus gemaakte fotografische composities van realistisch lijkende taferelen met een enigszins onwerkelijke en soms magisch aandoende sfeer.

Met zijn werk valt hij regelmatig in de prijzen, zowel in binnen- als buitenland. Ook binnen de Fotobond, waar hij als lid van de landelijke FIAP Gespreksgroep geen onbekende is.

Hij geeft veel lezingen en kan zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf boeien.

Deze lezing is vrij toegankelijk voor leden van de Fotobond. Voor niet-leden wordt er € 5,- entree gevraagd. Er is volop parkeergelegenheid voor het gebouw. De lezing begint om 20 uur en de zaal is vanaf 19.30 uur open.