Lezing Toon van Hoof over Martin Parr, 15 december

Lezing Toon van Hoof over de bekende straatfotograaf Martin Parr, georganiseerd door Fotoclub Bellus Imago op 15 december 2023.

Datum en tijd: 15 december 2023, 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Adres: d`ouwe school, Oude kerkstraat 18, 5507 LC Veldhoven

Gratis voor leden van de fotobond
Voor niet leden is de entree € 2,00

Toon van Hoof over Martin Parr:
Als fotograaf / beeldenmaker richt ik me voornamelijk tot het documentaire genre van het medium, waarbij ik steeds tracht om de sociaal-maatschappelijke issues van de klassieke reportagefotografie te mengen met een conceptueel / artistieke aanpak, om zo de inhoudelijke en visuele aspecten van de fotografie met elkaar in balans te brengen.

Hoewel de thema’s en de inhouden het nodige onderzoek en serieuze aandacht vergen, tracht ik steeds om de onderwerpen met enige zin voor humor en ironie in beeld te brengen, of probeer ik de absurditeit van de werkelijkheid te benadrukken.

Vandaar waarschijnlijk ook mijn voorliefde voor het werk van de Britse Magnumfotograaf Martin Parr, die als geen ander weet zijn serieuze thematieken met veel zin voor humor in te kleden. Hoewel de speelsheid en felle kleuren in zijn foto’s als frivool kunnen worden bestempeld, omvat de inhoud en de thematiek van zijn werk zoveel meer. Serieuze en hedendaagse relevante problematieken in een fris, kleurrijk jasje. Zijn onderwerpen handelen vaak over (slechte) smaken, de banaliteiten, goedkoop consumentisme en kitsch, maar zijn foto’s zijn dat alleszins niet. Steeds nabij zijn onderwerp zonder het overzicht te verliezen, een geslaagde combinatie van vorm en inhoud, de benadering tot individu als onderdeel van de massa, en steeds een tikkeltje ondeugend en gedurfd. Combineer dit met een grote dosis typisch Britse humor en zelfspot, en je krijgt het fenomeen Martin Parr.

Graag weten we op hoeveel belangstellende we kunnen rekenen. 
U kunt zich aanmelden via deze link.