Lezing Ruud Balk 15 december 2022

De Eindhovense fotograaf Ruud Balk is misschien wel het meest bekend van de serie ‘Eindhoven, stad van contrasten’, waarvan hij regelmatig nieuwe foto’s op Facebook plaatst.

Die contrasten uiten zich meestal in de combinatie van oude bouwwerken en nieuwe architectuur. Met deze architectuurfoto’s belicht hij op een bijzondere manier de stad Eindhoven.

De lezing is speciaal gepland tijdens de expositie Warm Woensel West bij Pennings Foundation, waar fotograaf Kees Martens een overzicht schetst van dertig jaar stadsvernieuwing in de wijk Woensel West in Eindhoven.

Ruud Balk (1956) is freelance fotograaf, gevestigd in Eindhoven. Hij maakt portretten, veelal bij interviews voor Frits Magazine, fotografeert designexposities voor de Kazerne en fotografeert de stad Eindhoven, met de focus op architectuur. Talloze foto’s maakte hij voor ‘Eindhoven365’, een boek met van elke dag een foto, als een jaarverslag van wat er in de stad gebeurde (2006). En in 2008 verscheen ‘Eindhoven365 Volume 2’, over bekende en onbekende Eindhovenaren, waarvoor hij eveneens op pad ging.

Tijd & locatie: 15 dec. 20:00

Locatie: Pennings Foundation, Geldropseweg 63, 5611 SE Eindhoven, Nederland

Aanmelden kan hier.