Jubileumvoorstelling Wim Daniëls 2 november 2023

FotoGroep Oirschot bestaat 50 jaar. Als afsluiting van dit jubileumjaar zal schrijver en theatermaker Wim Daniëls een bijzondere voorstelling geven waarbij fotografie en fotografen centraal zullen staan. Wij kennen Wim Daniëls vooral dankzij zijn optreden voor de TV. Op dit moment is de serie “Nederland op film” te zien. Aan de hand van amateurfilms wordt het verhaal van gewone mensen in Nederland verteld. De stap naar de fotocamera is dan snel gemaakt. Eerder zagen wij Wim Daniëls samen met acteur Huub Stapel per motor de dorpen van ons land verkennen in het programma “Het Dorp”. Met Wim Daniëls is een boeiende en gezellige avond verzekerd.

Voorafgaand aan zijn voorstelling zal Emy Thorissen van de Brabant Collectie een toelichting geven op het werk van de fotograaf Noud Aartsen. Noud Aartsen was een fotograaf die het veranderende landschap van vooral De Kempen van voor en na de grote ruilverkavelingen in de zestiger jaren van de vorige eeuw heeft vastgelegd. In Oirschot had hij destijds een fotozaak. Emy Thorissen zal toelichten waarom deze fotograaf zo belangrijk is geweest dat die in de Brabant Collectie is opgenomen. Tevens zal zij in gesprek gaan met de Oirschotse fotograaf James van Leuven die sterk door Noud Aartsen is beïnvloed. Een kleine expositie van de foto’s van Noud Aartsen zal tijdens deze avond te bekijken zijn.

De voorstelling is te zien in cultureel centrum De Stoelendans (voorheen De Enck), De Loop 67 te Oirschot. Aanvang om 19.30 uur. De toegangsprijs is slechts € 10,–, waarbij een kop koffie of thee is inbegrepen. Toegangskaarten zijn vanaf heden online te boeken via deze link.