Interessant programma voor vijfde editie van Kiek Veldhoven, 29 maart

Door het succes van de vorige vier edities is het mogelijk om een volgende Kiek Veldhoven in theater De Schalm te presenteren. Op woensdag 29 maart (aanvang 20.00 uur) gaan fotografieliefhebbers genieten van een inspiratievolle en leerzame avond. Kiek Veldhoven verwelkomt maar liefst twee fotografen op het podium. Zo krijgen de bezoekers het verhaal te horen van een lokale topper en landelijk bekende fotograaf. Zodoende staat editie 5 onder meer in het teken van beroepsfotografie, dankzij de komst van Brigit Strijbos. De Veldhovense fotografe gaat in de Lindenzaal geïnterviewd worden door organisator Jarno van Osch en tijdens het gesprek zal er ingezoomd worden op Brigits werk. Er valt namelijk meer dan voldoende te vertellen over haar professionele avontuur, aangezien ze al sinds 2009 actief is met haar eigen onderneming.

Nadat de bezoekers meer te weten zijn gekomen over Brigit Strijbos wordt de avond voortgezet door Marijn Heuts. Deze Limburgse natuurfotograaf weet zijn creativiteit op meerdere manieren te uiten. Dat doet hij niet alleen door prachtige beelden te schieten, maar hij kruipt ook achter zijn toetsenbord om artikelen te schrijven voor de tijdschriften Zoom.nl en Natuurfotografie. Tijdens een boeiende lezing gaat hij specifiek in op het onderwerp creatief vastleggen van landschappen.

Het blijft niet alleen bij luisteren bij Kiek Veldhoven, want er is meer. In de foyer van theater De Schalm wordt namelijk een mini-expositie gehouden, waar je als bezoeker het mooiste werk van de gastsprekers kunt zien. Verder gaat Marijn Heuts een fotobespreking geven. Alle bezoekers hebben de mogelijkheid om vooraf één van hun eigen foto’s in te sturen naar ons mailadres, met als thema ‘landschappen met een twist’. Heuts zal enkele beelden uitzoeken en die bespreken. Als afsluiter worden nog verschillende tips voor fotografie-uitjes gegeven en gaan enkele personen in een extra gelukkige toestand de zaal verlaten. Via de Lucky Shot worden er namelijk nog een aantal mooie prijzen weggegeven.

Kortom, Kiek Veldhoven biedt wederom een interessante avond die geen enkele fotograaf uit de regio wil missen.
Tickets kosten € 10,- en zijn via de website van Theater de Schalm te koop.
Wil je alvast in de stemming komen en op de hoogte blijven over Kiek Veldhoven? Houd dan de Instagram- en Facebook-pagina van dit evenement in de gaten.

Instagram

Facebook