Fotoclub Helmond (Wa Kiekte Gai) viert 12,5 jarig jubileum

Fotoclub Helmond heeft wel een heel bijzondere plek gevonden om vanaf 5 mei een week lang haar 12,5 jarig jubileum te vieren: een prachtig pand in de Elzas Passage 47 (naast Pearle Opticiens). Voorzitter en medeoprichter René Verschuren is blij met de hulp van centrummanager Linda Haverkamp die dit mede mogelijk maakte.

René Verschuren: ‘De opening op vrijdag 5 mei 18.30 uur staat niet alleen in het teken van ons koperen jubileum, maar ook van onze jaarlijkse expositie. Een selectie van de allermooiste foto’s, gemaakt door onze leden, is gratis te bekijken.
We verwachten in het openingsweekend op 6 en 7 mei dan ook flink wat bezoekers.’

Gratis workshops
In de week van 8 mei zijn er verschillende workshops waaraan je gratis kunt deelnemen.
Denk bijvoorbeeld aan portretfotografie, Photoshop, Lightroom of het ontzettend populaire marcofotografie: een manier van fotograferen waarbij je kleine onderwerpen groot in beeld brengt. Kijk op onze website wanneer de workshop van jouw keuze is en de mogelijkheid tot aanmelden. Ook in de etalage van het feestelijke pand in de Elzas Passage, vind je informatie over data en tijden en hoe aan te melden. 

Voor wie
Fotoclub Helmond is een laagdrempelige fotoclub en staat open voor iedereen diecgeïnteresseerd is in fotografie (fotograferen met je mobiele telefoon valt hier overigens niet onder). Je passie voor fotografie is het belangrijkste. De leden komen niet alleen uit Helmond maar ook uit de omliggende gemeenten.
Elke maand wordt door de activiteiten-commissie een thema gekozen waarmee je aan de slag kunt gaan en regelmatig maken de leden samen uitstapjes om ervaring op te doen en van elkaar te leren.

Maandelijks clubavond
Elke eerste dinsdag van de maand vanaf 20.00 uur vindt in Wijkhuis de Fonkel (Prins Karelstraat 123), een clubavond plaats. Er wordt samen geoefend, workshops gegeven en kennis uitgewisseld.
Je bent van harte welkom om eens vrijblijvend binnen te lopen, zodat je zelf kunt ervaren of Fotoclub Helmond en jij goed bij elkaar passen.