FG Feniks in Berkel-Enschot 7 tm 19 maart

Van 7 maart tot en met 19 maart 2023 exposeert Fotogroep Feniks in het cultureel centrum “De Schalm” in Berkel-Enschot.

De zes leden werken al heel lang samen. Ze komen elke maand bij elkaar om gemaakt werk te bespreken en zich op die manier te ontwikkelen. Ieder lid heeft zijn eigen specialiteit waardoor de expositie veel verschillende aspecten van fotografie laat zien.

Ad Oerlemans maakt vaak foto’s van mensen in de openbare ruimte.  Hij heeft vooral oog voor het individu. Zijn foto’s zijn dan weer grappig, dan weer  indringend en meestal kun je er wel een verhaal bij bedenken.

Martine de Vet is nog niet zo lang lid. Zij is afgestudeerd aan de kunstacademie en zoekt wegen om haar creativiteit nu te richten op fotografie. Zij verrast je met ‘ongewone’ kunstwerkjes.

Els Petersen-Nobbe is gericht op de natuur. Haar foto’s blinken uit in subtiliteit.

Ze experimenteert met allerlei technieken en dat leidt tot verrassende beelden.

Haar specialiteit is tabletop-fotografie.

Martin Prumpeler vindt zijn inspiratie ook vaak in de natuur. Hij doet gedegen onderzoek naar het thema dat hij uitwerkt waardoor opmerkelijke series ontstaan. Zijn lievelingsonderwerp is de boom.

John Lommen is met name gericht op de mens. Bij hem zie je niet alleen ‘gewone’ portretten, maar met zijn geënsceneerde fotografie komt hij tot  beelden die vaak niet voor de hand liggen.

Anne Marie Rijsman tenslotte is de alleskunner. Welk onderwerp zij ook kiest, of het nu de natuur, de mens of een abstractie is, het zijn altijd boeiende en prachtig afgewerkte beelden van een hoge kwaliteit.

Van 7 maart tot en met 19 maart 2023 exposeert Fotogroep Feniks in het cultureel centrum “De Schalm” in Berkel-Enschot.

De zes leden werken al heel lang samen. Ze komen elke maand bij elkaar om gemaakt werk te bespreken en zich op die manier te ontwikkelen. Ieder lid heeft zijn eigen specialiteit waardoor de expositie veel verschillende aspecten van fotografie laat zien. Die lopen uiteen van straatfotografie tot abstract werk en veel wat daar tussen zit.

We nemen de quote van fotograaf Ansel Adams serieus: “Je neemt geen foto, je maakt hem”.

Van 7 maart tot en met 19 maart 2023 exposeert Fotogroep Feniks in het cultureel centrum “De Schalm” in Berkel-Enschot.

Nieuwsgierig naar wat wij de laatste drie jaar gemaakt hebben? Kom dan kijken! Let op: in het weekend is de Schalm alleen open wanneer er activiteiten zijn.

Zondag 19 maart, de laatste dag van de expo, zijn er inderdaad activiteiten en zijn de leden bij onze foto-expositie aanwezig.

Openingstijden van De Schalm vind je via deze link

Gemakkelijk: Adres ingeven op routeplanner: “ALDI Berkel-Enschot”.

Je komt dan op de parkeerplaats bij De Schalm.

 

· Begindatum: 4 maart 2023

· Einddatum: 19 maart 2023

· Openingstijden: Openingstijden van De Schalm via deze link.

. Locatie: Berkel-Enschot Cultureel Centrum De Schalm

· Postcode: 5057 DJ