Feestelijke jaarexpositie FA Rijen 8 en 9 juni

Op 8 en 9 juni houdt FA Rijen haar jaarexpositie in De Boodschap, Nassaulaan 62, 5121BC Rijen. Behalve veel foto’s en AV-werk van leden zijn op de expositie dit jaar ook de nominaties en winnaars te zien van de fotowedstrijd rondom het thema ‘Dit is mijn Rijen’. Omdat FA Rijen in 2024 veertig jaar bestaat zal Marielle Doremalen, wethouder van de Gemeente Gilze en Rijen, zaterdag om 14.00 uur de expositie feestelijk openen.

De expositie

Op de expositie tonen alle 25 leden hun foto’s. Iedereen presenteert zijn werk op een zelf gekozen, soms zeer verrassende wijze. De thema’s zijn heel divers. Om bij ‘Dit is mijn Rijen’ te blijven is er bijvoorbeeld één bord gevuld met aansprekende plekken in Rijen onder een veranderende sterrenhemel en een ander bord weer met een impressie van het onderhoud op het kerkhof, inclusief portretten van de vrijwilligers. In de expositieruimte hangt ook een selectie van aansprekende foto’s die het afgelopen jaar gemaakt zijn in het kader van clubopdrachten.

Vijf leden presenteren in zaal ‘Rijen’ hun nieuwste audiovisuele (AV) producties. Ook hier zeer verschillende onderwerpen met als voorbeelden: ‘IJsland’, ‘Verplaatsing’ en ‘Dirk, op weg naar zelfstandigheid’.

De fotowedstrijd. Vanwege het 40 jarig bestaan, werd er van half maart tot en met half mei een fotowedstrijd georganiseerd rondom het thema ‘Dit is mijn Rijen’. Dit thema was ook de enige voorwaarde van de wedstrijd en voor de rest mocht alles. Een jury kiest uit alle inzendingen tien opvallende foto’s, de genomineerden, en vervolgens de prijswinnende foto’s. De nominaties zijn tot de zomervakantie nog te bewonderen in de bibliotheek in de Boodschap. De prijswinnaars worden aansluitend aan de opening bekend gemaakt. De prijsuitreiking zal worden gedaan door Marielle Doremalen samen met Mark Titulaer. Mark is teamleider van Stichting Cultuurplaats, het platform van cultuureducatie en –participatie in de Gemeente Gilze en Rijen en hij maakte deel uit van de jury.

De openingstijden van onze expositie zijn: zaterdag 8 juni van 11.00 tot 17.00 uur zondag 9 juni van 11.00 tot 17.00 uur. U bent beide dagen van harte welkom en de toegang is gratis.

Voor nadere informatie over FA Rijen zie onze geheel vernieuwde websit

Hier kunt u op dit moment ook nog alle foto’s zien van de exposities van 2022 en 2023.