De Brabant Oost Award 2023 – de Uitslag

De Brabant Oost Award 2023 Liefst 92 foto’s werden ingezonden voor de 2023 editie van de Brabant Oost Award (BOA) Die werden door Toon Bekkers geanonimiseerd en doorgestuurd naar Jan Nabuurs als cursusleider bij de Cursus Jureren. De cursisten kregen vervolgens een instructie en uiteraard ook de foto’s. Zij waardeerden alle foto’s en stuurden hun bevindingen in. Alle scores werden opgeteld en dat bepaalde de voorlopige uitslag. Naar goed gebruik bij een jurering werd die eerst nog in een (zoom)overleg met de cursusgroep doorgenomen om de puntjes op de i te zetten en dat bepaalde de uiteindelijk definitieve uitslag.

Op woensdag 29 maart werden alle ingezonden foto’s openbaar besproken in Zaal de Paal in Erp. Ongeveer 80 mensen waren er bij en uiteraard was er ook een rol voor de deelnemers aan de Cursus Jureren, want zij bespraken de 20 topfoto’s. Uiteraard werd ook de uitslag bekend gemaakt. Zowel voor publiek als voor de cursisten was het een boeiende avond. Samen bezig zijn met fotografie kan een mooi sociaal en bovendien leerzaam gebeuren zijn. Dat was hier ook weer het geval.

BOA-2023 werd gewonnen door Greetje van Son (FG Waalre), een 2e plek was voor Marian van der Kallen van FG Klick en de 3e plaats werd gedeeld door liefst vier personen. In willekeurige volgorde waren dat Hans Krusemann (De Gender), Roos Knijnenburg (Optika Deurne), Hans Vervloed (AFC 68) en Elly de Haan (FG BGC). Felicitaties en complimenten aan deze toppers! Jan Nabuurs