Foto bespreken in clubverband

Ook dit jaar organiseert de Fotobond Brabant Oost wederom de cursus `Foto bespreken`. Andere jaren werd deze in het voorjaar gegeven, dit jaar krijgt deze een plek in het najaar van 2014.
Aangezien er nu al vragen komen vanuit clubs hieromtrent hebben we gemeend nu al vast duidelijkheid te scheppen richting onze clubs en leden.

VEGHEL
Data: 3/9 – 17/9 – 1/10 – 15/10 – 29/10
Tijdstip: 20.00u, 19.45 inloop (tot ca. 22.00u)
Locatie: Cultuur Haven Veghel, zie hier het adres.
Mentor: Joop Gobes

EINDHOVEN
Data: 10/9, 24/9, 8/10, 22/10, 5/11
Tijdstip: 20.00u, 19.45 inloop (tot ca. 22.00u)
Locatie: Archipel Gagelbosch, Zuiderpark,
Gagelboschplein 200, 5654 KS Eindhoven
Mentor: Joop Gobes

Inhoud

Het centrale thema voor de cursus is: “Over foto’s gesproken”
Aan de techniek van het bespreken van foto’s bij fotogroepen, wordt de laatste jaren veel aandacht besteed.

Wat zijn de valkuilen waar besprekers, tegenaanlopen. Op welke wijze betrek je de fotografen bij het bespreken en moet elke foto wel het predicaat “een goede foto” krijgen. Wat kan je nog meer over foto’s vertellen? (lees verder pag.2)

Aan het tot z’n recht laten komen van foto’s, gaat een proces van bespreken vooraf.
Hoe werkt dit proces eigenlijk en hoe maak je dit duidelijk aan je leden. Waarom kan een afgewezen foto toch een topper zijn?

De Fotobond heeft dit probleem onderkent en daarom een aantal initiatieven ontplooit om de inhoudelijke kwaliteit van de fotografie te verbeteren door ondermeer de cursus fotobespreken te ontwikkelen.

In deze cursus, zal aan de hand van oefenen en bespreken, aanwijzingen worden gegeven, hoe je de leden van jullie fotogroep bij dit proces kan betrekken met het uiteindelijke doel om de kwaliteit van de fotografie te verbeteren.

Deze cursus, is niet geheel vrijblijvend. Van de cursisten wordt verwacht, dat ze zelf beschikken over voldoende basiskennis in de fotografie en dat ze over voldoende tijd beschikken, om het huiswerk te kunnen maken.
Aanbevolen literatuur is het boek: “Over foto’s gesproken”, ontwikkeld en uitgegeven door de Fotobond.
Informatie over de verkrijgbaarheid vind je op: http://fotobond.nl/fotos-gesproken/