Lost in Transition 15.05.2021 – 20.06.2021

In de multimedia installatie ‘Lost in Transition’ komen de personages uit tekeningen van beeldend kunstenaar Toos Nijssen levensgroot tot leven. Al meer dan tien jaar maakt Nijssen als afsluiting van de dag een of meer tekeningen (aquarellen) en plaatst deze op social media. Tekeningen van personages die emoties verbeelden als kwetsbaarheid, eenzaamheid, je verloren voelen in deze wereld. Een selectie verscheen vorig jaar in het boek ‘tweehonderd dagen tekenen’.

Het werk van Toos Nijssen is persoonlijk, maar de emoties zijn herkenbaar voor de toeschouwer, evenals de thema’s die zij hanteert, zoals de positie van de vrouw in de samenleving en emancipatie.
In deze installatie vormt de video de verbinding tussen de levensgrote personages. Je ziet een bos, je hoort de regen vallen en op de achtergrond hoor je stemmen, stemmen van toevallige voorbijgangers. De levensgrote personages lijken op te gaan in de wereld van het
bos, samen en toch verloren. Als bezoeker word je meegenomen in de wereld van stilte, verre geluiden en personages die allen een deel van iemand kunnen zijn.

Toos Nijssen (1961) studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg. Zij woont en werkt in Eindhoven. Ze gebruikt verschillende media en materialen.
Het boek ‘tweehonderd dagen tekenen’ is tijdens de expositie te koop (€ 39,95).
Tekeningen van Toos Nijssen zijn gelijktijdig te zien in de groepsexpositie ‘De kunst van het kijken’. De expositie is te zien bij Pennings Foundation, Geldropseweg 63 te Eindhoven van 15 mei t/m 20 juni 2021. 

De openingstijden zijn verruimd: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Tevens te zien van 15 mei t/m 20 juni 2021:
• ‘De kunst van het kijken’ (groepsexpositie samengesteld door Hanneke Janssen
De kunst van het kijken (penningsfoundation.com)
• Preview ‘Zul je met mij …’ - Gerdien Wolthaus Paauw
Zul je met mij… (penningsfoundation.com)
Speciaal dank aan: Constant van Renessefonds, Cultuur Eindhoven, Ron Eijkman de Vormgeverij