Grote Fotobond expositie 2020 uitgesteld

Het zou het slotakkoord zijn van een vruchtbaar fotojaar: de Grote Fotobond Expositie in november 2020 in Amersfoort. De beste foto’s van alle wedstrijden en de dertien prachtseries van Foto Nationaal. Het hele Rietveldpaviljoen was besproken, de printopdracht lag klaar en de vrijwilligers hadden hun plannen opgesteld om dit alles coronaveilig te laten verlopen.

Maar toen, medio oktober, werden de beperkingen aangescherpt. Nederland wordt opgeroepen om niet-noodzakelijke reizen en bijeenkomsten te vermijden. De fotoclubs breken hun hoofd opnieuw over zaalinrichting en mondkapjesgebruik. En hoe belangrijk deze grote tentoonstelling van het beste werk van vrijetijdsfotografen in Nederland ook is, het valt niet te rijmen met de uiterste voorzichtigheid die tegenwoordig geboden is.

Het dagelijks bestuur en de taakgroep Wedstrijden en Exposities hebben besloten om deze expositie niet in november te laten doorgaan. Wanneer wel? Dat weten we niet. We hopen dat het voorjaar nieuwe mogelijkheden brengt. We staan klaar om dit te doen zodra het maatschappelijk verantwoord is.

Dus schrap de opening op 13 november uit je agenda, of de sluiting op de 22e. Ook geen huldiging van de winnaars van de Open Foto Cup, de prestatieonderscheidingen en andere laureaten. Het dagelijks bestuur zoekt naar andere mogelijkheden om deze uitreikingen te doen.

Voor steeds meer wedstrijden worden digitale mogelijkheden gebruikt om de leden te informeren en de winnaars te eren. Foto Nationaal heeft een film waarin de juryleden hun oordeel geven. Handig, en te zien op je eigen moment.

Voor meer informatie klik op deze link.