expositie Fotocollectief de Kempen (tem 3 okt 2018)

Fotocollectief de Kempen bestaat uit zes fotografen uit Brabant. Ze zijn actief in verschillende fotoclubs in Zuidoost-Brabant. In het fotocollectief is iedereen vooral bezig zich te profileren als een fotograaf met een eigen gezicht en een eigen boodschap of verhaal.

Mariet Wielders, Fotocollectief de Kempen

Mariet Wielders, Fotocollectief de Kempen

Arnoud Augustinus laat foto’s zien die zijn gemaakt op vluchten tussen Amsterdam en Beijing. Landschappen veranderen bij Augustinus in onherkenbare structuren waarbij de schaalgrootte verloren gaat.

Bernadette Boon toont in haar geënsceneerde portretten meerdere facetten van één persoon. Het zijn gezichten van kinderen die je heel doordringend aankijken en daardoor verschillende emoties oproepen.

Zomaar een glooiing in het landschap, een doodlopende weg, een hek dat ogenschijnlijk niets afsluit of tegenhoudt. Het lijken gewone landschapsfoto’s maar schijn bedriegt. Hetty de Groot fotografeerde voormalige stortplaatsen in en rond Eindhoven.

De foto’s van Ben van Os zijn het resultaat van een zoektocht tussen realiteit en fantasie. Het gevolg zijn beelden met een sterke spanning in de beleving.

Ton van Nunen maakt series, luiken, of duo-beelden. Het oorspronkelijke beeldmateriaal krijgt daardoor een nieuwe betekenis. Verhaal en emotie, vorm of kleur zijn daarbij belangrijk.

Beelden van hetzelfde onderwerp of op dezelfde plek, die na elkaar gemaakt zijn, voegt Mariet Wielders samen tot nieuwe beelden. Beweging in plaats en tijd van de foto’s zorgt daardoor voor een extra dimensie.

22 augustus 2018 – 3 oktober 2018

CKE
Pastoor Petersstraat 180
5612 LW Eindhoven
040-2163263
info@cke.nl
www.cke.nl