Expositie fotoclub Lucifer 26-30 dec

De Vessemse fotoclub Lucifer heeft van dinsdag 26 december tot en met zaterdag 30 december haar jaarlijkse expositie in gemeenschapshuis D’n Boogerd aan de St. Servatiusstraat 6 in Vessem.

De expositie wordt 26 december om 13.00 uur geopend door wethouder Ria van der Hamsvoord.
Daarna is de tentoonstelling dagelijks gratis te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur.

Naast foto’s van de 20 leden zijn ook een aantal audiovisuele presentaties te zien.
De leden hebben zich gebogen over het clubthema ‘Spanning’ en hoe dat in beeld gebracht kan worden.
Daarnaast is met een doorgeefthema aan de slag gegaan waarbij elke fotograaf zich liet inspireren door een toegestuurde foto van een andere fotograaf van de club.

Op donderdag 28 december komt John Lommen het getoonde werk beoordelen en in de avond geeft hij een lezing over de ontwikkeling van de fotografie in de laatste dertig jaar.
John Lommen is bekend als vrijetijdsfotograaf. Veel artistiek werk maakte hij in zwartwit met mensen in een geënsceneerde setting.
Jarenlang was hij lid van de landelijke portretgroep van de Fotobond. Hij heeft als onderwijskundige aan de Fontys hogeschool gewerkt en is afgestudeerd als fotorecensent aan de fotovakschool in Amsterdam.
Tot voor kort was hij actief in de taakgroep ‘Opleidingen en sprekers’ van de Fotobond waar hij bijgedragen heeft aan de ontwikkeling van scholingsprogramma’s jureren voor fotoclubs en mentoren.

De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor belangstellenden. (Foto Agnes Jansens)