Expositie Fotoclub Debuut

Op zaterdag 10 juni en zondag 11 juni vindt in kunstgalerij De Kruisruimte de foto-expositie van Fotoclub Debuut plaats.
Debuut is opgericht door een groep amateur-fotografen die na het volgen van een cursus bij het Centrum voor de Kunsten Eindhoven samen de fotografische grenzen wilden verkennen. Intussen bestaat de club al twintig jaar en heeft twaalf leden.

Afgelopen jaar hebben we de samenwerking gezocht met mentor en fotodocent Theo van Waas.
Hij is onder meer docent op de fotovakschool in Boxtel en Amsterdam, geeft workshops en was werkzaam voor het Sint Lucas College.
Theo van Waas heeft Debuut begeleid in het creatieve proces: na de eerste brainstormsessie is elk lid aan de slag gegaan met het maken van een eigen prikkelende serie. Het eindresultaat is te zien op de expositie.

Onconventioneel en experimenteel.
Fotoclub Debuut wil zich onderscheiden van andere fotoclubs. Steeds proberen de leden een originele lading in een foto te leggen, dat het beeld anders, prikkelend en onconventioneel maakt.
Het gaat om de wat de foto naar de kijker communiceert.
Onder leiding van Theo van Waas heeft elk lid bijzondere foto’s gemaakt en zo ontstond de tentoonstelling “onconventioneel”. Niet alleen het eindresultaat wordt getoond op de maar ook het proces dat leidde tot de foto’s op de expositie .

De fotografen:
Op de expositie is het werk van 11 fotografen te zien. Een kleine greep uit het werk: Ank Hermens keert terug naar de essentie. Lotte Vrij foto’s zijn ‘bewogen door stilte’. Jorrit de Vries fotografeerde het thema ‘ontvluchten’. Gertjan Laurenssen fotografeerde ‘in contrast’. Liseth van den Dungen geeft haar kijk op het dorp Best. Klaas Henstra heeft gekozen voor het onderwerp TWEE, in de betekenis van verbinding of tegenstelling. Paul Simons maakte foto’s van fietsen, computers en andere hobby’s. Janneke Verheijke fotografeerde haar tuin. En tot slot het thema van Marianne Willemse is: “Ge(en)zicht, zeker een mens, maar wie dan?”

Meer info klik dan op de Flyer