Uitslag Martien Coppens Prijs bekend

Begin Juni is de winnaar van De Martien Coppens bepaald. Hieronder is de winnende serie te zien. Onderaan dit artikel vindt u een link naar het volledige juryverslag en de andere inzendingen.

Eerste prijs
Noraly Oonk (Leiden) ‘#myperfectlife’
Een heel actueel onderwerp, jezelf profileren, vaak ook je beter voordoen, via sociale media. En dat in een heel hedendaagse beeldtaal. Een spannend en vervreemdend concept, balancerend op de rand van documentaire, conceptuele en geënsceneerde fotografie. Hier is een ritueel ontdekt, waar veel mensen aan voorbij gaan. Het gaat niet enkel over de ‘selfies’, maar ook over de eigentijdse presentatie daarvan. Dat betekent een extra betekenislaag. Een reeks die helemaal van nu is en de schone schijn van de sociale media becommentarieert. Een moderne Cindy Sherman, zei een van de juryleden.

1NoralyOonk 2NoralyOonk 3NoralyOonk 4NoralyOonk 5NoralyOonk

Noraly Oonk:
“In de serie ‘#myperfectlife’ post een mooie dame allerlei dingen op haar instagram. Alles is perfectie, dit neemt de huidige manier van socialmediagebruik op de hak. Iedereen creëert zijn eigen perfecte leven online.”

Op de website van de Fotobond vindt u het volledige juryverslag en de andere inzendingen. Lees meer.