Uitnodiging Ravensteinse Fotodagen 2020 10e editie

 

De Werkgroep Ravensteinse Fotodagen organiseert voor de 10e keer een fotowedstrijd. Omdat we hiermee ons tweede lustrum vieren en daar extra aandacht aan willen geven, hebben wij onze juryleden gevraagd een aantal thema’s te bedenken. Wij bieden u hierbij vier thema’s aan en nodigen u hierbij uit van elk thema één foto te maken. Wij vragen u bovendien bij elke foto een korte toelichting te geven.

 

 

De vier thema’s zijn:

1.Contrast

Het thema contrast kan je op veel verschillende manieren in beeld brengen. Contrast in licht/donker, contrast in kleur, contrast in vorm, contrast in emotie en omgeving, contrast in objecten. Genoeg mogelijkheden!

2.Hartelijk gefeliciteerd

Er gaat geen week voorbij of iemand in je omgeving wordt wel gefeliciteerd met het een of het ander; is het niet met verjaardag, diploma, of baby dan is het wel met een rijbewijs, gezond verklaring of een nieuwe driezitsbank. Allemaal verschillende redenen voor blijdschap, al is het maar een moment van blijdschap. Best spannend om die momenten vast te leggen. Voor later.

3.Beweging

Heel de wereld is in beweging, wijzers van een klok, auto’s die over de weg razen, spelende schoolkinderen en zelfs het knipperen van je ogen. We zijn benieuwd hoe jij beweging weet vast te leggen.

4.Natuurlijk Ravenstein

Volgens van Dale de volgende betekenissen:

1 op de natuur betrekking hebbend

2 door de natuur gevormd: een natuurlijke grot

3 naar of volgens de natuur: een natuurlijke dood sterven

4 eenvoudig, ongekunsteld

Fotolocaties

Het gebied waar de foto’s voor de fotowedstrijd gemaakt kunnen worden zijn de plaatsen van de oude gemeente Ravenstein. Dat betreft het stadje Ravenstein en de kerkdorpen Huisseling, Herpen, Koolwijk, Overlangel, Keent, Neerloon, Neerlangel, Deursen, Dennenburg, Demen en Dieden.

Belangrijke data

Wilt u als amateur fotograaf deze unieke thema’s mede vastleggen en actief meebeleven, dan kunt u zich voor deze fotowedstrijd inschrijven vanaf ma 6 januari t/m zo 23 februari 2020. De foto’s met bijbehorende toelichting moeten vóór wo 15 april ingeleverd zijn. De expositie is van di 2 juni t/m za 29 augustus 2020 in het Raadhuis te Ravenstein De bespreking van de foto’s en de feestelijke afsluiting van ons lustrum zal plaatsvinden op zo 30 augustus 2020 14.00-18.00u

Verdere informatie vindt u in het reglement.

Werkgroep Ravensteinse Fotodagen

Edward Aghina, Gerrit Koel, Jacques Leverdingen, Henk Reijs