Uitnodiging lezing over Erwin Olaf

In verband met het Coronavirus is de lezing uitgesteld tot 21 september

 

Met zijn choquerende beelden, het expliciete bloot uit zijn beginperiode, de nostalgie, de intimiteit en vaak met zijn subtiele humor is Erwin Olaf over de hele wereld beroemd en gelauwerd.

In 2019 waren de twee grote overzichtstentoonstellingen in het Fotomuseum en het Gemeentemuseum in Den Haag een groot succes.

Het Rijksmuseum was voor Erwin Olaf al sinds zijn vroege jeugd een grote inspiratiebron. Rembrandt, Jan Steen en andere Nederlandse kunstenaars hebben een grote invloed op zijn werk. Ter gelegenheid van de overdracht van zijn kerncollectie in 2019 presenteerde het Rijksmuseum 12x Erwin Olaf. Daarin liet Olaf zijn foto’s een dialoog aangaan met de Nederlandse schilderkunst en was zijn werk voor het eerst te zien naast dat van zijn voorbeelden.

John Lommen, fotorecensent en fotobespreker verzorgt een boeiende lezing met veel foto’s van Olafs werk en vertelt een en ander over de achtergronden ervan. Deze lezing over één van Nederlands boeiendste fotografen mag u niet missen!

Fotogroep Waalre en Fotobond Brabant-oost nodigen u, in het kader van het 30-jarig bestaan van de Fotogroep, uit om deze boeiende lezing bij te wonen. De lezing vindt plaats op

maandag 6 april aanstaande om 19.30 uur in het Huis van Waalre, Kon. Julianalaan 19 in Waalre.

De kosten voor het bijwonen van deze lezing (incl. Koffie/thee) zijn € 5,- te voldoen, na aanmelding via deze link,  op rekeningnummer NL 53 RABO 0101 1440 08 t.a.v. Fotogroep Waalre o.v.v. lezing Erwin Olaf. Let op: er is een maximum aantal plaatsen, dus meldt u snel aan ……

(Inloop in het Huis van Waalre met koffie vanaf 19 uur. Ruime parkeergelegenheid tegenover het Huis van Waalre.)