Tim Walker: The Garden of Earthly Delights tem 25-2

Een modefotograaf ziet Bosch

4 november 2017 t/m 25 februari 2018

In januari 2015 krijgt de internationaal vermaarde fotograaf Tim Walker (Guilford, 1970) de opdracht van The Nicola Erni Collection om een serie werken naar keuze te maken.
Hij krijgt carte blanche en een ongelimiteerd budget.
Voor dit droomproject besluit Tim Walker zich te laten inspireren door een kunstenaar die hem al sinds zijn kindertijd boeit, de 15de-eeuwse Nederlandse meester Jheronimus Bosch.

 

Hij werkt een jaar aan de serie, die een fotografisch antwoord is op De Tuin der Lusten (ca. 1495-1505, Museo Nacional del Prado, Madrid).

Museale wereldprimeur

Dit najaar toont Het Noordbrabants Museum als eerste en voorlopig enige museum dat de volledige reeks van 26 larger-than-life foto’s.
De expositie wordt vormgegeven door Shona Heath, de vaste set designer van Tim Walker. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie.

Duistere sfeer

Om tot zijn foto’s te komen isoleerde Tim Walker visuele elementen die volgens hem typisch Bosch zijn: de bubbel met aders, de schelp, de aardbei, de wijnranken en de slangen.
De duistere sfeer is nieuw voor zowel de fotograaf als de modefotografie, waar schoonheid, gezondheid en glamour doorgaans centraal staan.

Klik op de foto voor alle informatie over deze expositie