Stichting Goeikes Helmond 1 juli tm 31 augustus 2020

Stichting Goeikes toont foto’s van Het jaar van Lucas Gassel in de buitenlucht in het centrum van Helmond met soms wel metershoge prints. De Goeikes-expositie, welke geïnspireerd is op de 16e eeuwse schilder Lucas Gassel, start met de middeleeuwse kunstenaar in Museum Helmond. Waar Gassel met zijn werken de bovenverdieping vult, heeft Goeikes de benedenzaal voor haar rekening genomen. Hier kunnen bezoekers het werk zien van Peter Verreussel. Van daaruit ga je de historische binnenstad in voor de rest van de expositie.

Gassel zelf was een echte landschapsschilder. Toch bieden de foto’s van Goeikes veel meer dan dat. Van de ambachten in een modern jasje en de hedendaagse vluchteling tot landschappen op micro-niveau en middeleeuwse architectuur. En wie goed oplet wordt getrakteerd op nog meer uit de Helmondse geschiedenis. De route van Goeikes overlapt namelijk grotendeels de historische route die eveneens is samengesteld met de schilder in het achterhoofd.

In maart 2020 hield de Stichting Goeikes al een bescheiden boekpresentatie van Het jaar van Lucas Gassel. De bijbehorende expositie zou een maand later met een groot feest worden afgetrapt. Dat grote feest komt er nog steeds, maar dan verspreid over de gehele binnenstad. De organisatie heeft namelijk gekozen voor minimaal zeven kleine openingen, elk in een andere horecazaak. Zo kunnen de richtlijnen van het RIVM gehandhaafd worden. De opening is op 1 juli om 19.30 en is gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan via de website van Stichting Goeikes.

1 juli 2020 – 31 augustus 2020

Museum Helmond (Kunsthal)
F.J. van Thielpark 7
5707 BX Helmond
06-28425385
info@goeikes.nl
www.goeikes.nl
@MuseumHelmond (twitter)

Er is werk te zien van
Jason Siau
Jesse Neervens
Michael Verlijsdonk
Monique Hoffman
Peter Lambregts
Peter Vermeulen
Peter Verreussel
Vincent van Mullekom
Bram Verhees
Fatih Aktac
Frank van de Loo
Indigo & Cacao