Schoenen in de spotlight Waalwijk

Schoenen in de spotlight

De expositie Schoenen in de spotlight werd door Luuk Aarts gemaakt in opdracht van Theater De Leest ter gelegenheid het 20-jarig bestaan van het theater in schoenen- en leerstad Waalwijk. Er zijn foto’s te zien van artiesten met de schoenen waarmee ze in het theater optreden.

Luuk Aarts

Luuk Aarts (diashow met meer beelden)

Luuk Aarts: “Ik koos voor een ongewoon perspectief: schoenen op de voorgrond, artiesten out of focus erachter. Voor dit ene moment hebben zij niet de hoofdrol, zijn ze eerder edelfigurant. De kijker voelt zich even op het verkeerde been gezet, moet nog eens extra naar de foto kijken, naar de mens, de schoenen. Hij vraagt zich af: waarom juist die schoenen? Bedenkt zijn eigen verhaal. Dat wordt bevestigd of ontkracht door het tekstkaartje bij elke foto. De 20 geportretteerden schreven een korte toelichting over hun relatie met dat specifieke schoenenpaar. Dat deden ze in hun eigen stijl, feitelijk, po√ętisch, met zelfspot….
Inmiddels is een 2e serie Schoenen in de spotlight te zien. Daarvoor kwamen onder anderen Herman van Veen, Theo Maassen, Simone Kleinsma en Freek de Jonge naar mijn studio op de dag dat zij in De Leest optraden. Vaak had ik maar korte tijd om mijn werk te doen.

De foto’s hangen in de foyer van het theater zijn altijd tijdens de openingstijden te bezichtigen.

18 mei 2017 – 26 november 2017

Theater De Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
0416-334746
info@deleest.nl
www.deleest.nl
@DeLeest (twitter)
Het theater is op werkdagen geopend van 11.00-13.00 uur en tijdens voorstellingen en films.