Rotterdam Photo 2019

Rotterdam Photo 2019

Van 7 tot 10 februari 2019 wordt op Katendrecht voor de vierde maal Rotterdam Photo georganiseerd. Een gratis toegankelijk foto evenement, opgebouwd uit zeecontainers, met gevestigde namen en nieuw talent uit binnen- en buitenland. Geselecteerde beeldmakers krijgen de kans hun werk te exposeren en verkopen rondom het thema City Limits tijdens de internationaal bekende Art Rotterdam Week.

Jeroen van Dam, Urban Explorers

Jeroen van Dam, Urban Explorers (diashow met meer beelden)

Uit een ruim aantal inzendingen heeft de jury dit jaar 30 fotografen geselecteerd die hun werk mogen exposeren tijdens Rotterdam Photo 2019 rond het thema City Limits. De selectie is breed internationaal georiƫnteerd en bestaat uit namen zoals Batuhan Keskiner, Laisa Maria en Keith Shuaib. Zij presenteren hun werk naast het werk van twee gerenommeerde stadsfotografen: Otto Snoek toont beelden uit zijn werk Rotterdam, en Jeroen van Dam exposeert met zijn spectaculaire werk Urban Explorers. Ook zijn er dit jaar nieuwe samenwerkingen met verschillende partners: de Willem de Kooning Academie, die werk zal presenteren van hun alumni studenten, en Perth Centre of Photography, TV Obscura, RAW Streetphoto Gallery en Lensculture installeren verrassende beeld-exposities. Zowel binnenin als aan de buitenkant van de containers op het Deliplein in Katendrecht zullen de exposities te zien zijn.

Rotterdam Photo Talks
Op zaterdagavond 9 februari 2019 staan, zoals bij de voorgaande edities, de Rotterdam Photo Talks op het programma. Dit jaar organiseert Rotterdam Photo deze avond vol Q&A’s en presentaties samen met World Press Photo Rotterdam (tentoonstelling van 19 januari tot 10 februari te bezoeken) op een bijzondere plek: de bovenste verdieping van het Word Trade Center Rotterdam. Met City Limits als thema gaan we dit keer letterlijk naar het dak van de stad! Photo Talks is een verdiepingsavond voor fotografieliefhebbers en professionals waarin nieuw licht wordt geworpen op onze hedendaagse beeldenmaatschappij. Tijdens deze avond staan er meerdere keynotes op het programma die de visuele cultuur en fotografie centraal stelt, maar ook fotojournalistiek belicht. Het programma wordt begin januari bekendgemaakt, dan start tevens de kaartverkoop. Tickets (15 euro per stuk, 10 euro voor studenten) zijn vanaf dan te bestellen via deze link. Randprogrammering

Naast zeecontainer- en singlesexposities op het Deliplein is er ook een randprogramma rondom dit fotografiefestival. Op locatie zullen foodtrucks de bezoekers voorzien van hapjes en drankjes en treden onder meer het Rotterdamse DAX en andere bands en dj’s gedurende het hele festival op. Door de hele stad zal het werk van verschillende exposerende fotografen op digitale schermen de stad verfraaien.

7 februari 2019 – 10 februari 2019

Rotterdam
Deliplein, WTC Rotterdam en de openbare ruimte van Rotterdam
Rotterdam
communicatie.rotterdamphoto@gmail.com
www.rotterdamphotofestival.com