Nabeschouwing Eva Roefs

Nabeschouwing Eva Roefs

In de uitnodiging hebben we Eva aangekondigd met de tekst:
Eva beheerst een eigenzinnige beeldtaal. Onscherpe, bewogen en afgesneden foto’s zijn in haar ogen geen slechte foto’s. De zoektocht naar wat een beeld bijzonder maakt, bleek ook na haar studie door te zetten. De zoektocht naar wat een beeld bijzonder maakt drijft haar het leven door.
Dat was niets te veel beloofd. Ruim 70 fotografen van de Fotobond Afdeling Brabant Oost bezochten een geslaagde avond in wijkgebouw ’t Slot in Eindhoven op 19 sept 2016. De jubilerende Fotoclub de Gender organiseerde de avond samen met de Afdeling, die dit jaar een podium geeft aan jonge fotografen.

img_9622 

Eva vertelde eerlijk en boeiend over haar route via de kunstacademie, naar beroepsfotograaf en nu foto-editor bij de volkskrant. Over de zin en onzin van haar opleiding. Over eigenzinnige keuzes maken. Over fotografie van heftige ontmoetingen, en de afwegingen om je werk al dan niet te publiceren. Over het zoeken wat je wil laten zien in je fotografie, in een eigen stijl. Kortom een perfecte avond die stimuleert om te denken over onze eigen fotografie, stijl en verdere ontwikkeling.

Piet van der Putten, Fotoclub de Gender

img_9614

img_9623