Lezing Ton Dirven in Wanroij.

Tweede Fotocafé- bijeenkomst in Galerie Het Aambeeld

Na de zeer geslaagde eerste Fotocafé- bijeenkomst staat binnenkort de tweede bijeenkomst gepland en wel op vrijdagavond 20 mei . Het Fotocafé kan gezien worden als een ontmoetingsplek voor fotografen en fotoliefhebbers met hiernaast altijd een invulling door een gast of gasten die op een bijzondere wijze bezig zijn met fotografie

Gast bij deze bijeenkomst is Ton Dirven afkomstig uit Breda. Ton is wederom een fotograaf die met een heel eigen visie met fotografie bezig is.

De avond start met een introductie van Ton over zijn manier van fotograferen. Hierna is er tijd om foto’s van hem te bekijken en met Ton of met andere bezoekers van gedachten te wisselen over het werk wat te zien is.

Ton Dirven maakt (foto)grafische beelden die balanceren op de grens van fantasie en werkelijkheid. Ze nodigen hierdoor uit tot beter kijken en de beschouwer wordt als vanzelf meegenomen in zijn eigen fantasie of een eigen verhaal wat de foto oproept.  De foto roept een gevoel op bij de beschouwer,  enerzijds door de keuze van het onderwerp en anderzijds door de keuze van compositie wat dit gevoel nog versterkt. expo ton dirven

Veel van de foto’s van Ton kenmerken zich door een eenvoudige pure compositie en een suggestief gebruik van lichtbronnen. Dit zie je  o.a. terug bij naakten in zwart-wit waarmee hij in de fotografiewereld bekend is.

Zijn pure werkwijze respectvol en integere omgang met modellen lees je af van zijn foto’s.

Ton neemt regelmatig deel aan internationale wedstrijden. Hiernaast exposeert hij regelmatig en  nam o.a. deel aan “Weg van Kunst” in 2015 in Kampen, tweemaal exposeerde hij in Photoville in Brooklyn New York en gaat in mei deelnemen aan de Open poorten Dag in Buggenum.

Is uw interesse gewekt? Kom dan genieten van een inspirerende avond.

Het adres van Galerie Het Aambeeld is: Lepelstraat 19 in Wanroij.  Het Fotocafé start op 20 mei om 20.00 uur. Entree is €7,50 dit is incl. koffie/ thee/ consumptie. Aanmelding vooraf is gewenst vanwege het beperkte aantal plaatsen.

Aanmelden voor het Fotocafé kan bij Herman Peters, tel. 06 3732 1699 of mail: hmmpeters@planet.nl

Op 21 en 22 mei ,aansluitend op de Fotocafé bijeenkomst, exposeert Ton in Galerie Het Aambeeld in Wanroij. Beide dagen van 13.30 tot 17.00 uur.