Laura de Mildt – Op Kracht en Karakter – Nederlandse vrouwen in de topsport -14.05.2022 t/m 25.06.2022

Irene Wüst

Laura de Mildt maakte tijdens de covid-pandemie een fotoboek over sportvrouwen: ‘OP KRACHT EN KARAKTER – Nederlandse vrouwen in de topsport’ (Lecturis, 2021).
Het boek kreeg na publicatie meteen veel belangstelling en lovende recensies in onder andere het NRC, FD Persoonlijk, Vrouw (Telegraaf), Friesch Dagblad en andere dag- en weekbladen. Bij Pennings Foundation worden de beelden uit het boek voor het eerst in een expositie gepresenteerd.

Na eerder te hebben samengewerkt met voormalig topsportsters Anouk Hoogendijk (voetbal) en Fatima Moreira de Melo (hockey), kwam Laura op het idee om sportvrouwen op een andere manier in beeld te brengen. Begin december 2021 is het fotoboek ‘OP KRACHT EN KARAKTER’ uitgekomen met ruim 100 portretten van onze Nederlandse vrouwen in de topsport: het aanstormend talent, de huidige kampioenen en de heldinnen uit het verleden.

“De tomeloze ambitie, passie en de vaak onnavolgbare manier waarop zij hun doelen behalen maakten mij nieuwsgierig en inspireerden mij om deze vrouwen te volgen en te bundelen in een boek. Wie is de vrouw achter de sport?
Met ruim 100 vrouwen uit 45 sportdisciplines heb ik een afspiegeling willen maken van de Nederlandse topsportvrouw, waar ik geen onderscheid heb gemaakt in leeftijd, prestaties, lichaamsbeperkingen of achtergrond. Het zijn vrouwen die allen duidelijk staan voor wie ze zijn en wat ze doen. Vrouwen die weten dat alles een wedstrijd is, dat het podium een genadeloze verleider is totdat er een ander staat. Vrouwen die alles geven en hebben gegeven voor de sport. Voor die eerste plaats, voor de winst. En die boven alles vrouw zijn.

Het is een ode aan de sportvrouw”, aldus Laura de Mildt.
Laura de Mildt (1983) komt uit Den Haag en is inmiddels nu ruim 6 jaar fotograaf. Ze studeerde 3 jaar aan de Fotoacademie in Amsterdam en focust zich sindsdien op het maken van portretten. 
Opening: zaterdag 14 mei 2022 16.00 – 18.00 uur.

Gratis toegang, wel graag aanmelden via de website.

De expositie is te zien van 14 mei t/m 25 juni 2022 bij Pennings Foundation, Geldropseweg
63, Eindhoven. Open woensdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur.