Jan Banning in Tilburg 26 februari

8-7-2013_Jan_0056Low-1024x768Eenmalige filmvertoning van Een Zweem van Wreedheid, een intiem portret over topfotograaf Jan Banning.
Vrijdag 26 februari zijn filmmaker Frank van Osch en wereldberoemd fotograaf Jan Banning te gast bij Pop Up Cinema in de NWE Vorst.

Bannings foto’s worden wereldwijd bejubeld. Zo won zijn serie Bureaucratics de World Press Photo prijs.
In de film Een Zweem van Wreedheid portretteert filmmaker Frank van Osch de fotograaf en geeft zo de kijker een blik in het proces achter de foto.
Van Osch reist mee met Banning en toont zijn passie en successen, maar ook zijn worsteling
Vrijwel elke foto die Banning maakt, wordt gelauwerd door pers en publiek. Het maken van die foto vergt echter veel doorzettingsvermogen en geloof in eigen kunnen: “Ik loop altijd te stressen als ik zoiets doe.
Het is eigenlijk een soort hel…” zegt Banning over zijn vak.
Frank van Osch maakte eerder de documentaire ‘Omdat wij mooi waren’ waarin hij Jan Banning en Hilde Janssen volgde op reis door Indonesië waar portretten van voormalige troostmeisjes werden gemaakt.

Na de film is er een Q&A waarbij het publiek vragen kan stellen aan regisseur Frank van Osch en hoofdpersoon Jan Banning. En uiteraard heeft Pop Up Cinema een passende kortfilm uitgekozen om de avond mee te beginnen!

Wanneer: Vrijdag 26 februari
Waar: De NWE Vorst – Willem II Straat 49 Tilburg
Entree: € 7,00
Inloop: 19.30 uur
Start filmprogramma: 20.00 uur